DHA-A leader
DHA-A leader

Marinemuseum sluit aan bij MuseumTV

Den Helder – Het Marinemuseum op Willemsoord gaat in zee met MuseumTV. Dat is een video on demand platform dat een overzicht biedt van tentoonstellingen, musea en erfgoed in heel Nederland.
Het gekozen format zijn mini-documentaires van hoge kwaliteit, gemaakt door professionele documentaire- en filmmakers.

MuseumTV is opgericht om kunst en erfgoed voor een breder publiek toegankelijk te maken en het publieksbereik voor Nederlandse musea te vergroten. Sinds de live-gang vorige zomer brengt het platform intussen ruim 70 musea in beeld. Van het Rijksmuseum tot het Museum van de Twintigste Eeuw. “Wij willen de mensen laten zien hoeveel prachtige musea en erfgoed ons land heeft en ze uitnodigen op ontdekkingstocht te gaan“, zegt Marieke van der Donk, directeur en oprichter van het platform, “MuseumTV is het grootste en meest inclusieve digitale museum van Nederland. Een ware schatkist, toegankelijk voor iedereen, ook mensen die aan huis gebonden zijn.“

De kleinere en middelgrote musea in Nederland functioneren merendeels met beperkte budgettaire middelen. Vaak is er geen financiële ruimte voor marketing en communicatie activiteiten om het bereik effectief te vergroten en nieuw publiek aan te trekken. MuseumTV wil juist ook deze musea in de schijnwerpers zetten door de bijzondere kunst- en/of erfgoed die zij herbergen aan een breed publiek te laten zien. Aan het Nederlandse publiek, maar ook aan de vele toeristen die jaarlijks in het land te gast zijn.

Noord-Holland
MuseumTV brengt vandaag de dag ruim 70 musea in beeld en bereikt gemiddeld 300 000 mensen per maand. Deze zomer gaat MuseumTV ook mee met de NS zomer nieuwsbrief die aan 110 000 cultuur geïnteresseerden verzonden wordt. In de regio Noord-Holland brengt MuseumTV het Museum van de Twintigste Eeuw, Westfries Museum, Zuiderzeemuseum, Edams Museum, Stedelijk Museum Alkmaar, Museum Het Grachtenhuis, Hermitage Amsterdam, Joods Historisch Museum, NEMO, Scheepvaartmuseum, Rijksmuseum Amsterdam, Van Gogh Museum, Stadsarchief Amsterdam, het Teylers Museum en binnenkort dus ook het Marinemuseum te Den Helder in beeld.

Op 14 juli wordt de tentoonstelling “Zeeslag” in het Marinemuseum door MuseumTV in beeld gebracht en zal uiterlijk 10 dagen later online staan, inclusief een 360 video met de highlights van het prachtige museumcomplex.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: