DHA-A leader
DHA-A leader

In drie maanden 27 woninginbraken in Den Helder

Den Helder – De afgelopen drie maanden is er binnen de gemeentegrenzen van Den Helder in totaal 27 keer ingebroken. Het betreft succesvolle inbraken en pogingen daartoe. Dit blijkt uit ‘Misdaad in kaart’, een speciaal onderdeel van de website van de politie waarop het aantal inbraken (en pogingen) wordt bijgehouden per postcode.

Het actiefst was het gilde binnen de postcodes 1781 (7 keer), 1782 (6 keer) en 1784 (6 keer). Julianadorp (1788) zit daar met 5 inbraken net achter. In de postcodegebieden 1789 (Huisduinen), 1785 (De Schooten) en 1783 (Nieuw Den Helder) werd ‘slechts’ 1 keer ingebroken. Uiteraard betreft het cijfers die uitgaan van aangiften. Zonder aangifte van inbraak of een poging tot woninginbraak worden deze ook niet in deze cijfers verwerkt.

Zelf de cijfers checken? Klik hier.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

7 reacties

 1. dirk

  gelukkig zie ik steeds meer buurt whats app,maar je wordt er niet vrolijk van als je dit leest,onlangs zijn er bij goede vrienden van me ingebroken,goud en kostbaarheden en zelfs de auto werdt megenomen.
  gelukkig woon ik twee hoog,maar ik ben ook erg alert op mensen die s,avond aanbellen met een smoes.

  1. Hijneken

   Je kunt tweehoog wonen, WhatsApp gebruiken en zelfs aangifte doen, het aantal misdrijven neemt echter toe en de pakkans neemt steeds verder af. Zet dat maar in uw WhatsApp/Facebook.

 2. RB

  het is tegenwoordig bijna onmogelijk om aangifte te doen, vandaar dat deze cijfers zo laag lijken

  1. Hijneken

   Jij hebt het helemaal door, bovendien verdwijnen de aangiftes bijna allemaal in de prullenbak omdat er onvoldoende menskracht is om de misdrijven naar de rechter te brengen.

 3. Fred

  En als het wel lukt om aangifte te doen, is dat alleen nodig en een eis en bewijs van en voor de verzekering. In de praktijk doet de politie er weinig tot niets aan, wegens het hebben, of personeels tekort of andere prioriteiten. De cijfers geven alleen het aantal inbraken aan , omdat daar aangiftes van gedaan zijn , niet hoeveel ervan zijn opgelost. Laat die cijfers eens zien !

  1. Hijneken

   In een docu van Zembla (OPSPORING VERZOCHT) van 19 februari 2011 werd al duidelijk dat ongeveer 3% van het aantal misdrijven leidt tot een veroordeling, d.w.z. dat de verdachte wordt opgepakt, voor de rechter moet verschijnen en daadwerkelijk wordt veroordeeld. Die veroordeling staat dan nog weer los van het soort straf, want ook daar valt het e.e.a. van te vinden.

   Deze, extreem lage, oplossingspercentages spelen al jarenlang een rol in het cijferspel. Het doen van aangiften wordt aan alle kanten ontmoedigd. Wanneer er wel aangifte wordt gedaan moet eerst een afspraak worden gemaakt en als er al aangifte is gedaan kun je er zeker van zijn dat de kans ongeveer 50% is dat jouw aangifte in de vuilnisbak verdwijnt. Bedenk daarbij dat het doen van aangifte nog lang niet betekent dat het misdrijf uiteindelijk ook wordt opgelost. Het oplossen van een misdrijf en het doen van aangifte zijn twee totaal verschillende dingen!

   De agent die wil wel, daar ligt het écht niet aan! Zij doen meer dan hun stinkende best maar kunnen niet anders dan lijdzaam toekijken, als ze tenminste niet teleurgesteld en met burn-out klachten aftaaien. Want niets is erger dan de misdrijven zien toenemen terwijl je handen op de rug zijn gebonden door politici en politiebobo’s die jaar na jaar verkondigen dat het weer veiliger is geworden.

   En de praktijk? Je zult maar slachtoffer zijn van een mishandeling of inbraak terwijl je weet dat het doen van aangifte in feite geen zin heeft. Dit is al jaren bekend en er gebeurt hélemaal niets.

   Mundus vult decipi, ergo decipiatur (“De wereld wil bedrogen worden, laat haar dus bedrogen worden”)

 4. Hijneken

  Het gaat goed met de veiligheid in Nederland (Den Helder) Het aantal misdrijven neemt gestaag af en hetzelfde geldt voor het aantal rechercheurs. Steeds minder misdrijven worden door steeds minder politiemensen opgelost. Natuurlijk worden mijn reacties weggewuifd wanneer er weer eens een verkeerscontrole wordt gehouden, gek genoeg lukt dat beter dan het naar beneden brengen van de misdaadcijfers.

  Je zult maar slachtoffer zijn van een woninginbraak terwijl je weet dat de kans dat de crimineel wordt opgepakt ongeveer gelijk is aan nul procent (0%).

  Flitsen, daar is de politie nummer één in, dat kunnen ze uitstekend, maar boeven vangen? Nee dat lukt niet meer. En dat is logisch! Je kunt namelijk niet bezuinigen, recherchewerk onmogelijk maken, bureaus sluiten, en tegelijkertijd misdrijven oplossen. De agent wil wel maar kan niet, dat maakt het zo mogelijk nóg erger.

  Maar… de mensheid wil bedrogen worden: Het wordt steeds veiliger! En dat klopt want het doen van aangifte is niet alleen (bijna) onmogelijk, de aangiften verdwijnen ook nog eens in de la van vergeetmijmaar.

  http://www.ad.nl/binnenland/ruim-de-helft-van-alle-aangiftes-gaat-de-prullenbak-in~a6d0024b/

Reageren is niet meer mogelijk.

DHA-B Home468