DHA-A leader
DHA-A leader

Dronken militair moet rijbewijs inleveren

Den Helder – Een militair is dinsdag kort na middernacht zijn rijbewijs kwijtgeraakt, omdat hij 7 keer te veel alcohol bleek te hebben genuttigd. De politie zag hem rond 0.00 uur slingerend in zijn auto rijden over de Jan Verfailleweg.

Van de 22-jarige bestuurder uit Den Helder werd een ademtest afgenomen, waaruit bleek dat hij te veel alcohol had gedronken om te mogen auto rijden. De man is door de agenten aangehouden en op het bureau blies hij 600 ug/l. Omdat het om een beginnend bestuurder ging en er voor beginnende bestuurders een grens is van 88 ug/l is, had hij dus een kleine zeven keer de toegestane waarde alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs is daarop ingevorderd.

Tevens bleek hij militair te zijn, hij is door de agenten overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

2 reacties

  1. RB

    hij had beter drie dagen kunnen wachten, dan stopt de Marechaussee met bonnen uitdelen 😉
    gekheid op een stokje, wat een dwaas om met (zo veel) alcohol achter het stuur te gaan zitten, dar moet nu ons land beschermen, er rijden tegenwoordig zoveel taxi’s in DH rond dat het toch een makkie moet zijn om een taxi te nemen ipv met levens te spelen

  2. Chayenne

    Achterlijk, als je als militair een wietje buiten je diensttijd rookt ben je not done, maar alcohol daar is oké. Levensgevaarlijke gek

Reageren is niet meer mogelijk.

DHA-B Home468