DHA-A leader
DHA-A leader

Gemeente positief over toekomst rugbyclub

Den Helder – De gemeente is weer positief gestemd over de toekomst van RUgbyclub Den Helder, RCDH. Er zijn al een tijdje nieuwe gesprekken gaande en de verwachting is dat beide partijen tot overeenstemming komen over de huurprijs. Vorig jaar werd de huurovereenkomst nog door de gemeente opgezegd.

Sinds de invoering van het Sportbesluit in 2010 is de gemeente in gesprek met RCDH over de huur van het veld en de accommodatie (kantine en kleedkamers) op sportpark De Linie. Omdat het niet lukte tot overeenstemming te komen, werd in 2016 besloten de huurovereenkomst met RCDH per 1 januari 2017 op te zeggen. Volgens RCDH zou dat betekenen het einde van rugby in Den Helder.

“Sinds medio 2016 zijn wij weer in gesprek met het (nieuwe) bestuur van RCDH. Dit zijn goede en constructieve gesprekken over een huurovereenkomst voor het veld en over het gebouw voor de kantine en kleedkamers”, zo laat het college nu per brief weten aan de gemeenteraad. “Samen met RCDH kijken wij naar een oplossing die past binnen het Tarieven en subsidiesysteem (Sportbesluit) dat de raad heeft vastgesteld.”

De gesprekken zijn beland in de eindfase, waarbij de afspraken nog contractueel dienen te worden uitgewerkt. De mogelijke uitkomst behoeft nog (formele) instemming van beide partijen. Het college verwacht in het najaar een voorstel kunnen voor te leggen aan de raad.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

1 reactie

 1. Judge X

  Móói !
  Zo’n resultaat wilde de oud-voorzitter waarschijnlijk ook, maar werd hij te irritant geacht om verder mee te laten doen …. ?
  Nu nog even overeenstemming bereiken met het Rob Scholte Museum betreffende de verkoop van het pand.
  Niet met Rob Scholte zelf natuurlijk, want daar is hij te irritant voor ….. ; dan misschien maar met zijn vertegenwoordigers …..?
  Gezien de winsten die de gemeente heeft gemaakt op de aankoop van het pand en grond aan Het Bernhardplein (De Kampanje), hoeft er over de prijs m.i. niet ál te moeilijk worden gedaan ivm ondersteuning van de breder gemeentelijke culturele behoeften. 😉

Reageren is niet meer mogelijk.

DHA-B Home468