DHA-A leader
DHA-A leader

Mooie prestaties Zeemachtzwemmers tijdens de zomervakantie

Den Helder – Midden in de zomervakantie zijn er het afgelopen weekend nog een paar uitstekende prestaties verricht door de wedstrijdzwemmers van MSV Zeemacht. Amber van der Kruk nam deel aan de Worldcup in Eindhoven, een wedstrijd met alle nationale en ook internationale zwemsterren zoals Sarah Sjostrom.

Amber kwam bij deze wedstrijd uit voor de Nationale Paralympische Talentenselectie en specifiek voor deze wedstrijd trainde zij in de zomervakantie door. Dit was niet tevergeefs, want op de 100 meter vrije slag verbeterde ze haar persoonlijk record met een seconde en op de 100 meter schoolslag met drie seconden. Op de 100 meter rugslag ging er ook een halve seconde vanaf en op de voor haar wat ongebruikelijke 50 meter vlinderslag maar liefst zeven seconden.

Bij het Open Nederlandse Kampioenschap Marathon Zwemmen moest het IJsselmeer worden overgestoken tussen Stavoren en Medemblik. In totaal werd meer dan 22 kilometer gezwommen bij deze monstertocht! Namens MSV Zeemacht kwam open water zwemster Kyra Wijnker in actie. Zij slaagde er in om niet alleen deze zware tocht te volbrengen, maar ook nog eens vierde te worden op het NK na ruim zeven uur zwemmen. Dichter bij huis slaagde Gerben Rozie er wederom in de zwemtocht tussen Den Helder en Texel te volbrengen.

Miniorendag
Tenslotte is door de KNZB bekend gemaakt dat de 9-jarige Pascale Goed is uitgenodigd voor de Nationale Miniorendag in Arnhem, omdat zij in het afgelopen seizoen bij de top 30 van haar leeftijdsgenoten in Nederland is geëindigd. Het doel van deze dag is om de grootste zwemtalenten van Nederland verder te stimuleren door middel van workshops en voorbeeldtrainingen.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

DHA-B Home468