DHA-A leader
DHA-A leader

Strand weer een stukje schoner

Den Helder – De Boskalis Beach Clean Up tour deed woensdag de stranden van Den Helder aan. Van Huisduinen tot aan Paal 6 (Julianadorp) werd het strand schoongemaakt.

Met de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee wordt de héle Noordzeekust schoongemaakt. De opruimactie start op dinsdag 1 augustus 2017 op twee locaties – in Cadzand (zuid) en op Schiermonnikoog (noord). De hele Noordzeekust is opgedeeld in 30 etappes waarbij deelnemers uit het hele land komen helpen een stuk strand schoon te maken. Per dag worden er twee etappes tegelijkertijd gelopen: één etappe in het noorden en één etappe in het zuiden van het land. Na twee weken finishen de noord- en zuidroute tegelijkertijd in Zandvoort op dinsdag 15 augustus 2017. Hier worden de resultaten bekend gemaakt tijdens de feestelijke afsluiting.

Er is 372 kilo afval opgeruimd en nog een kilo doppen. Rijkswaterstaat was gelijktijdig bezig met de schoonmaak van de onlangs aangespoelde paraffine (zie foto beachcleaner).

Foto’s: GlocalMedia

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

DHA-B Home468