DHA-A leader
DHA-A leader

Verdachte aangehouden na schietincident Tuindorp

Den Helder – De politie heeft een verdachte aangehouden voor het schietincident donderdagavond op de Brakkeveldweg. Het gaat om een 30-jarige Nieuwedieper. Het slachtoffer is een 42-jarige man uit Den Helder. Hij raakte ernstig gewond, maar verkeert niet in levensgevaar.

Omstreeks 20.10 uur kwamen er bij de politie meerdere meldingen binnen dat er zou zijn geschoten op de Brakkeveldweg. Getuigen hadden een man weg zien lopen met een vuurwapen. Ter plaatse trof de politie het slachtoffer aan die gewond bleek te zijn. Hij werd ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel en personeel van een traumaheli. Het slachtoffer werd vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. Hij verkeert niet in levensgevaar.

Op basis van het door getuigen opgegeven signalement kon in de loop van de nacht de verdachte worden aangehouden. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar het schietincident en de aanleiding hiervoor.

Eventuele getuigen, die nog niet met de politie hebben gesproken, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Den Helder op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op 0800-7000.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

DHA-B Home468