DHA-A leader
DHA-A leader

Vrijwilligers gezocht voor de Soepfiets

Den Helder – Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg Noord-Holland zoekt naar vrijwilligers die minimaal eens per maand met de soepfiets op pad willen. Iedere donderdag zoekt het team van de Soepfiets naar mensen die op straat leven en slapen. Als vrijwilliger van de Soepfiets kunt u bijdragen om mensen de eerste stap richting verbetering te zetten.

Het team van de Soepfiets bestaat minimaal uit twee medewerkers. Op donderdagavond vertrekken zij rond 19:00 uur vanuit Bij Bosshardt aan de Loodsgracht 2 om warme soep en brood aan mensen aan te bieden. “Zo laten we zien dat de mensen op straat niet vergeten worden”, laat een woordvoerster weten. “De medewerkers van de Soepfiets proberen met mensen in contact te komen en hen, indien nodig, door te verwijzen naar de reguliere hulpverlening. Zo kan soep de eerste stap richting verbetering zijn.”

Het Leger des Heils startte de Soepfiets vanwege signalen uit de stad waaruit bleek, dat er ondanks alle extra bedden die er bij de nachtopvang beschikbaar waren, nog steeds mensen op straat leven en slapen. Afgelopen winter reed de Soepfiets met een grote club zeer gemotiveerde vrijwilligers en dat leidde tot succes.

Contact
Leger des Heils W&G Noord-Holland is er voor iedereen en in het bijzonder voor de mensen aan de onderkant van de samenleving. Het meerijden met de fiets is een hele bijzondere ervaring; u wordt geconfronteerd met het leven op de straat, het geeft voldoening om mensen te ontmoeten, een praatje met ze te maken en ze te voorzien van iets warms in hun maag. Vooral het contact maken met mensen en het opbouwen van contacten is bijzonder. Als vrijwilliger van de Soepfiets kun je helpen om eventueel de eerste stap richting verbetering te zetten.

Heeft u interesse? Kom dan langs of neem contact op met Erik of Rev (maandag -, woensdag -, of vrijdagochtend). Bij Bosshardt Den Helder, Loodsgracht 2, 1781 KL Den Helder, tel. 0223-610921.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

DHA-B Home468