DHA-A leader
DHA-A leader

Witte voetjes voor Julianadorp

Julianadorp – Bewoners van Julianadorp kunnen dinsdag een ‘wit voetje’ bij hun huis aantreffen. Regelmatig houdt de gemeente, samen met de politie, een zogenaamde ‘witte voetjesactie’. Doel is om bewoners te wijzen op eventuele inbraakgevoelige punten van hun woning.

Wordt zo’n situatie gezien en zijn de bewoners thuis, dan wordt aan de voordeur een toelichting gegeven en ontvangt de bewoner een preventieadvies. Bij woningen waar bijvoorbeeld een raam open staat of een deur niet goed is afgesloten terwijl er niemand thuis is, wordt de informatie in de brievenbus gestopt. Daarbij wordt de bewoner door middel van een ‘wit voetje’ geattendeerd op inbraakgevoelige situaties. Het voetje is een papieren schoenafdruk met daarop de tekst: “Deze schoenafdruk had van een insluiper kunnen zijn”.

Een woningbraak heeft vaak een hoge impact op het veiligheidsgevoel. Slachtoffers van woninginbraak voelen zich lang niet meer veilig in hun eigen woning. En dat is de reden waarom politie, gemeente en woningstichting extra aandacht blijven vragen voor het thema. Het doel van de witte voetjesactie is ook het actief informeren van inwoners over de maatregelen die ze zelf kunnen treffen om inbraken en insluipingen te voorkomen.

Naast het treffen van maatregelen kunnen (buurt)bewoners ook zelf alert zijn op inbrekers. Is er sprake van een verdachte situatie? Bel dan direct 112! De kans dat de politie de inbrekers op heterdaad kan betrappen is dan het grootst.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

1 reactie

  1. wat

    inderdaad dat voetje kan zomaar een ongewenst iemand kunnen zijn geweest. Meestal hebben mensen een voorgevoel maar gemakzucht of valse beleefdheid komen snel daarna. Het kunnen ook lastige opdringerige kennissen zijn. Onbeleefd reageren op dit soort gasten kan zeer effectief zijn , of beleefd maar standvastig zijn kan ook. Klik weg, hang op, bel uw bank , denk ik dan.

Reageren is niet meer mogelijk.

DHA-B Home468