DHA-A leader
DHA-A leader

Zwemtocht levert ruim 70.000 euro op

Den Helder – Alle 42 zwemmers hebben veilig de overkant gehaald tijdens de zesde editie van de monster zwemtocht van Den Helder naar Texel. Binnen 75 minuten waren alle deelnemers aan de overkant. Een mooi bedrag van ruim 70.000 euro werd opgehaald voor de stichting Spieren voor Spieren, zo meldt DHA-Mediapartner NH Nieuws.

Ennie de Graaf uit Heiloo deed voor de eerste keer mee aan de zware zwemtocht, met een gouden badmuts. Deelnemers die meer dan 3.000 euro ophalen krijgen er zo één. Ennie haalde in totaal een bedrag van 10.580 euro op en ging daar dus ver overheen.

De wind zorgde wel voor extra hoge golven. “Het was heftig, maar het ging goed”, vertelt ze enthousiast wanneer ze weer door een boot terug naar Den Helder is gebracht. Ennie beleefde één angstig moment, toen ze vlak voor de kust van Texel een kwal in haar gezicht kreeg. “Zo’n hele grote met van die lange tentakels. Het deed ook zeer. Toen heb ik wel even om hulp geroepen.” Ze kan er inmiddels om lachen. Op de kwal na voelde Ennie zich goed in het water. “Er waren constant kano’s in de buurt. Ik heb mij geen moment onveilig gevoeld.” Of ze volgend jaar weer meedoet weet de Heiloose nog niet. “Ik weet niet of het me lukt om volgend jaar weer zoveel geld op te halen, misschien alleen voor de zwemuitdaging.”

Extra maatregel
Vorig jaar eindigde de zwemtocht nog in een drama, toen deelnemer Rudo Lammers (56) overleed aan acuut hartfalen. De organisatie besloot daarom om dit jaar een defibrillator op één van de volgboten mee te laten varen.

Foto’s: Ad Bak.

DHA-H 468

Over de schrijver:

NH is de provinciale omroep voor Noord-Holland en sinds 2016 mediapartner van Den Helder Actueel.

Lees ook:

1 reactie

  1. Hijneken

    Nu maar hopen dat deze 70.000 piek niet eerst aangewend moet worden om het riante salaris van de directrice te betalen. Uit de jaarrekening van 2016 blijkt dat er ruim 450.000 euro aan salarissen wordt betaald. Mevrouw M.Y.C.G. Bolhuis-Eijsvogel (directeur) ontving in 2016 een salaris van 75.000 euro per jaar (6250 euro per maand).

Reageren is niet meer mogelijk.

DHA-B Home468