DHA-A leader
DHA-A leader

18 boetes voor ondeugdelijke fietsverlichting

Den Helder – De politie heeft woensdagavond op meerdere plekken fietsers gecontroleerd op het gebruik van de verlichting. Hoewel het merendeel van de fietsers alles keurig in orde had, zijn er toch 18 bekeuringen uitgeschreven.

Nu het steeds vroeger donker wordt en mensen dus vaker in het donker buiten zijn, is het belangrijk om de verlichting te controleren en in orde te maken. De aankomende tijd zal de politie streng controleren op het ontbreken en het niet in werking stellen van de fietsverlichting als het donker is.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

9 reacties

 1. RB

  nu controleren op ondeugdelijke en of versleten uitlaten van scooters, motoren, auto’s en vrachtwagens dan kun je in onze stad heel wat meer bekeuringen uitschrijven dan de 18 voor verlichting…..

 2. Hijneken

  Boetes uitschrijven is belangrijk, vooral bij fietsers (overtreding) want die zijn vaak slecht te zien.

  Maar misdrijven oplossen is nog véél belangrijker. Het aantal opgeloste misdrijven is al jarenlang tragisch laag en dreigt nog steeds tragisch laag te blijven. Uit onderzoek blijkt bovendien dat 50% van de aangiften in de prullenbak belandt. Bovendien, en dat is vreemd, is het OM, anders dan in Duitsland, niet verplicht om tot vervolging over te gaan nadat er aangifte is gedaan, met als gevolg dat de aangiftebereidheid nauwelijks aanwezig is, laat staan dat mensen überhaupt nog aangifte doen.

  Voordeel: Het wordt per saldo steeds veiliger in Den Helder… 🙁

  1. Ad

   Dit is toch veel makkelijker….KASSA! Hoe vaak je geen burgernetmelding krijgt waarbij ze iemand zoeken (met de bekende kleuren) en later de melding krijgt dat niemand is gepakt……. daar zouden ze wat meer tijd in moeten steken.
   (zie de overval sluisdijk garage)
   Maar ja, dit is scoren voor de schatkist. Dat schijnt prioriteit te zijn van de dienders tegenwoordig.

   1. Hijneken

    Inderdaad Ad, dat is juist. Nederland wordt steeds veiliger… omdat het aantal aangiftes achterloopt bij de feiten. Vervolgens wordt er bezuinigd waardoor er nog minder opsporingscapaciteit beschikbaar is. Jammer genoeg loopt het aantal misdrijven dus niet terug en maakt de politie het zichzelf gemakkelijk door overtredingen te bekeuren. We moeten het belang daarvan overigens niet onderschatten, het is prima dat er wordt opgetreden tegen zoiets als rijden zonder licht (overtreding), maar het opsporen en voor de rechter brengen van verdachten die een misdrijf hebben gepleegd is vele malen belangrijker.

 3. dirk

  henk ik ken me ook ergeren aan de jeugd met hun mobieltjes,op de fiets,ik moest even boodschappen doen en twee van die nozems keken niet om dus bijna kon ie me motorkap een kusje geven,en jij als bestuur bent nog fout ook.
  had even de handrem gebruikt om ze te laten schrikken,en geloof me het werkt,of goed toeteren,maar als ze die doppen in hebben horen ze niks,kwestie van tijd voordat er ernstige ongelukken gebeuren.
  soms is het net idioten op de weg dat progamma op de tv

  1. RB

   die ernstige ongelukken zijn al veelvuldig voorgekomen met zelfs doden te betreuren maar de huidige jeugd leert er niets van

   1. Ad

    De huidige jeugd WIL het niet leren. Zijn allemaal “mobiele zombies” geworden.
    Maar vlak soms de wat ouderen ook niet uit hoor. Vorige week een moeder met twee koters op de fiets (één in zitje voor en één achterop) Volledig met haar gok in die mobiel en tot 2 keer aan toe bijna onder een auto gefietst omdat ze niet met het verkeer bezig was. Die mogen ze van mij wel 10000 euro boete geven en dat mobiel geval inleveren.

    1. fritsje

     Wel, tegenwoordig zit INDEREEN in de telefoon!!!!!
     Ik gelukkig niet…..
     Het maakt niet uit of het een moeder/jongeren ETC. zijn.

     Ik zie ze ook vaak genoeg nog in de telefoon als ze muziek op hebben gezet om door de afspeellijst te scrollen. en ze kijken mij heel ‘dom’ aan als ik dan bel omdat ik ze wil inhalen. En als ik ze inhaal gaan de boos worden. Of ik krijg een middelvinger te zien. Omdat ik ‘geen rekening’ met hen hield!
     En om het af te maken gaan ze óók heel dicht achter mij rijden bij tegenwind. En dat maakt mij PISNIJDIG. Het resultaat is dat ik vol in de remmen ga waardoor, ze bijna achterop mijn fiets knallen.

Reageren is niet meer mogelijk.

DHA-B Home468