DHA-A leader
DHA-A leader

Extra afvalcontroles in Sluisdijkbuurt

Den Helder – Regelmatig krijgt de gemeente klachten uit de Sluisdijkbuurt over huishoudelijk afval en grof vuil dat naast de ondergrondse containers geplaatst wordt. Het is niet alleen vervelend om tegen deze rommel aan te kijken, het is ook onhygiënisch. Maar het is ook niet toegestaan om afval verkeerd aan te bieden. Daarom starten de handhavers binnenkort met een actie om hier extra op te controleren.

Voor de handhavers is het uitermate lastig deze handhavingstaak uit te voeren. Zij kunnen pas een bekeuring uitschrijven als er een document met adresgegevens wordt aangetroffen of bij een ‘heterdaadje’. Door gericht toezicht te houden proberen de handhavers deze overlast te beperken.

Vanwege de vele klachten starten de handhavers met een actie om hier extra op te controleren. Verkeerd aangeboden huisvuil wordt door de gemeente weggehaald en daarna onderzocht. De handhavers van de gemeente zijn officieel bevoegd om huisvuilzakken te controleren. Zij mogen die bij verkeerd aangeboden huisvuil openmaken, controleren en hier gegevens uithalen. Van het onderzoek en de verzamelde gegevens stellen zij een rapportage op. Blijkt uit de controle van wie het afval is of wordt iemand op heterdaad betrapt dan zijn bedraagt de boete € 90,00.

Wat is verkeerd aanbieden?
• afval te vroeg of te laat buiten zetten
• afval naast een afvalbak of ondergrondse container zetten
• afval ergens op straat zetten

Meer informatie over de juiste wijze van het aanbieden van afval is te vinden op de website van de HVC groep.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

8 reacties

 1. Fred

  Goh, Beginnen ze nu eindelijk na al die tijd wat te ruiken ? Dit speelt al een lief tijdje, en niet alleen in muizen stad. Let maar eens wat beter op de vuilnis toeristen met hun vuilniszak achterop de fiets of hun kofferbak vol.

  1. Bodelo

   Op het moment dat je de frequentie van vuil ophalen omlaag brengt lok je vuil toerisme uit. Afvalscheiding of niet.

   1. Fred

    Dat klopt als een bus. Maar probeer dat de strategen van de Gemeente en HVC maar eens wijs te maken. Dat zijn buro ambtenaartjes die zonder enige praktijk inzicht/ervaring beslissingen nemen zonder de gevolgen daarvan te kunnen over zien.

 2. Jantje123

  Dan mogen ze aan het eind van de Spoorstraat ook wel gaan controleren. Daar ligt bijna altijd vuilnis naast de ondergrondse afval containers!

 3. Fred

  Op nog geen twintig meter daarvandaan, als het ware ernaast, woont een gemeente raadslid. Laat wel zien, dat die zelfs niet in staat is zijn eigen straatje schoon te vegen .

  1. RB

   hij is gestopt met de optiek aldaar, vandaar niet meer zo’n heldere blik tegenwoordig……

Reageren is niet meer mogelijk.

DHA-B Home468