DHA-A leader
DHA-A leader

Gemeente kiest nieuwe huisadvocaat

Den Helder – De gemeente Den Helder heeft de afgelopen maanden de door haar ingekochte juridische dienstverlening – in de wandelgangen: de huisadvocaat – opnieuw aanbesteed. Hiertoe is besloten omdat de overeenkomst met Nauta Dutilh door tijdsverloop is geëindigd.

Ook is gebleken dat er in de praktijk behoefte bestaat aan meer keuze als de gemeente bijstand door een advocaat nodig heeft. Verschillende grote én middelgrote advocatenkantoren, waaronder Nauta Dutilh, zijn gevraagd in te schrijven.

Gunning aan de twee beste inschrijvers heeft inmiddels plaatsgevonden. Het gaat om Houthoff Buruma in Amsterdam en Schenkeveld Advocaten in Alkmaar. Beide advocatenkantoren beschikken over een gerenommeerde overheidspraktijk en treden al jaren op als huisadvocaat van andere gemeenten. Het voorgaande betekent dat de jarenlange advisering en procesvertegenwoordiging door Nauta Dutilh zal eindigen.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

11 reacties

 1. Judge X

  Een bekende ‘journalist’ van een nog bekender regionaal dagblad, wiens namen hier maar liever niet genoemd mogen worden, waren op 21 oktober blijkbaar al op de hoogte van de uitkomst der aanbesteding gelezen hun tekst, met daarin zelfs nog een advies om maar eens op zoek te gaan naar een ander advocatenkantoor.
  Een makkelijke – om maar niet te zeggen goedkope – manier van journalistiek bedrijven zou ik zeggen.
  En daarbij ook nog denken dat hun lezers achterlijk zijn en de reporter dus niet door de mand valt. 😛

 2. Dick Berts

  Den Helder had met Nauta Dutilh zo ongeveer het beste advocatenkantoor van Nederland. Desondanks verloren B&W vrijwel iedere rechtszaak. Logisch, dit Palermo aan het Marsdiep zit opgezadeld met een volstrekt onbetrouwbaar college. Hun laatste truc is doen alsof het allemaal aan de advocaat ligt. En wie steunt ze daar uiteraard bij?

 3. Sjaak

  Het valt niet uit te sluiten dat Nauta Dulith er zelf de stekker heeft uitgetrokken omdat men geen speelbal meer wil zijn van een VVD burgemeester die ten koste van uw portemonnee zijn gelijk wil halen. Het zal wel weer een godsvermogen gekost hebben.

  1. Anton Hagen

   Beste Sjaak,
   Tussen 2013 en 2016 heeft de gemeente Den Helder €500.000 uitgegeven aan advocaat-kosten.Het is maar dat u het weet.
   Bron:Noord Hollands Dagblad.
   Voor dat weggegooide geld hadden heel wat minder valide inwoners goed geholpen kunnen worden aan de voor hun zo noodzakelijke hulpmiddelen,maar aan dat soort mensen hebben ze compleet lak aan op het gemeentehuis.

 4. Henk van Kuijk

  Als het politieke bestuur van een gemeente een advocaat nodig heeft, betekent dat meestal dat ze onvoldoende draagvlak en argumenten hebben voor hun plannen. Veel beter is om draagvlak bij de burger te peilen, via onafhankelijk geleide inspraak, en natuurlijk ook bij Raad en kiezer. Nu zit er een Junta die via een coup en stoelpoten zagen de macht heeft gegrepen. Zo was er bijvoorbeeld eerst de handtekening van wethouder Kos voor uitbreiding Rob Scholtemuseum, en werd die handtekening weer teruggefloten door Schuiling/Kuipers c.s.. En dat kost de gemeenschap veel geld, dat er dan weer niet is voor een simpele camera bij Station Zuid. Waardoor de krassen op de auto’s de eigenaren weer dik geld kosten. En hoe zit het nou met de deal die Nauta Dutilh had met de advocaat van Rob Scholte, namens het gemeentebestuur? Het is zo langzamerhand een scenario voor een krimi. Ik ga het nu schrijven.

 5. Dick Berts

  Het is alsof een verkeershufter in een fonkelnieuwe Mercedes, die wegens lak aan alle regels voor de rechter staat roept, ik ga nu een Volvo kopen, dan zijn alle problemen opgelost.

 6. Ĺoes Vermeer-lagerveld

  Wethouder Kuipers heeft naar aanleiding van de spoedvergadering over het Rob Scholte museum een raadsinformatiebrief aan de raadsleden gezonden met de mededeling dat men niets van Nauta Dutilh Advocaten over een koopovereenkomst had vernomen , daar hierover ook nooit mandaat heeft gegeven en men vanuit de gemeente ook niet aan het advocatenkantoor heeft gevraagd hoe de stand van zaken was . Ik weet als geen ander dat een advocatenkantoor niets zonder mandaat doet. In geen enkele zaak zal een gerenommeerd kantoor zoals Nauta Dutilh iets ondernemen zonder toestemming van de opdrachtgever. Ter kennisgeving heb ik die raadsinformatiebrief naar Nauta Dutilh gezonden met de opmerking dat de gemeente zich over hun eigen advocatenkantoor nou niet bepaald positief uitlaat en ik me niet kan voorstellen dat hun berichtgeving op waarheid berust. Zal het verlies van de procedure tegen Rob Scholte en dit schrijven de reden zijn van het beëindigen van de relatie? Gemeente, waar bent u toch mee bezig , er zijn echt burgers in deze stad die uw bericht over de wijze van beëindiging echt niet geloven. Het ligt er te dik bovenop!!!

  1. strandloper

   Smaad door het college op Nauta Dutilh? Daar moeten wij Gert-Jan Knoops maar eens opzetten.

  2. Fred

   Dit alles lezende, dan wordt hier door het college van B&W en met name door Wethouder Kuipers, behoorlijk gezichtsverlies geleden.

 7. Dick Berts

  En weer zal de schaapskudde in de raadzaal zwijgen. Het zijn immers kuddedieren en die kennen maar een angst; alleen komen te staan. Erbij horen daar draait het om. Desnoods bij een groep wolven.

  1. strandloper

   Zeker Dick. Coalitiepartijen zijn per definitie schapen zonder ballen (of hadden ze die al niet) en de oppositiepartijen kunnen wel flinke taal uitslaan want ja, geen meerderheid hè. De kiezers hebben recht op inzage in de ondoorgrondelijke wegen van het college en wel voor de verkiezingen van maart 2018.

Reageren is niet meer mogelijk.