DHA-A leader
DHA-A leader

Politie bekeurt ‘mobiele’ rijders

Den Helder – De politie heeft zondagmiddag tussen 15.30 en 17.30 tussen de meldingen door op de N9 gesurveilleerd en daarbij vooral gelet op het gebruik van de mobiele telefoon. Er zijn 12 verbalen gegeven voor het rijden met een mobiel in de handen.

Ondanks dat iedereen weet dat dit niet is toegestaan en een proces-verbaal €230,- euro kost, zijn er dus nog steeds veel mensen die ondanks de gevaarzetting en het risico op een ‘hoge’ bekeuring de telefoon blijven gebruiken tijdens het autorijden.

Het is niet toegestaan de telefoon vast te houden of te bedienen tijdens het autorijden. Ook het instellen van de routeplanner op de mobiel, het bellen terwijl de telefoon zich tussen oor en schouder bevindt of het opstellen van een berichtje terwijl deze in de houder zit mag niet.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

8 reacties

 1. RB

  nu nog geluidsoverlast van voertuigen aanpakken, zijn ze ook veel te zacht in het optreden tegen deze steeds maar groeiende overlast

  1. jantje123

   Zo is dat, alles aanpakken, hahaha. Iedereen heeft wel ergens last van. Maar waar liggen de prioriteiten?

   1. RB

    momenteel bij het knuffelen, wegkijken, en werkonderbrekingen voor betere pensioenen…….
    nu de misdaad nog steeds dalende is volgens het NOS nieuws heden morgen kunnen ze mooi focussen op overlast, hier heeft de hele buurt overlast van voertuigen en heeft meermaals meldingen gedaan alleen wil de gemeente en de politie hier niets aan doen……

Reageren is niet meer mogelijk.

DHA-B Home468