DHA-A leader
DHA-A leader

SNG op zoek naar nieuwe Pieten

Den Helder – Het Sint Nicolaas Genootschap bestaat 20 jaar en elk jaar lijkt het wel drukker te worden. Ook dit jaar is er weer plaats voor nieuwe Pieten en andere medewerkers, zo laat Marcel Karhof weten.

“Elk jaar zijn we opzoek naar nieuwe en extra mensen om het mooiste sprookje wat we hebben levend te houden. Sint Nicolaas gaat weer steeds meer leven. Zeker nu de discussie rondom Zwarte Piet steeds vaker in de media komt, vragen de mensen bewuster naar een ouderwets bezoek van Sint Nicolaas met Zwarte Piet”, meent Karhof.

Mensen die willen helpen als Zwarte Piet of als medewerker(ster) in de kleding, schmink of andere ondersteunende taken zijn meer als van harte welkom. Zwarte piet worden kan vanaf 14 jaar. “Onze werkzaamheden vinden hoofdzakelijk in Den Helder en omgeving plaats, maar ook buiten onze stad zijn we een graag geziene verschijning. In samenwerking met het HOB verzorgen we de intocht van Sint Nicolaas in Den Helder op 18 november en in Julianadorp op 25 november doen we dit in samenwerking met de Culturele Vereniging Julianadorp.”

Goede doelen
Al sinds de oprichting gaan de baten van het Sint Nicolaas Genootschap naar de Doe Een Wens Stichting. Zij vervullen wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte tot 18 jaar. “Verder ondersteunden we eerder het Helders logeerhuis van Kids2Care, het Koningin Wilhelmina Fonds (Kankerbestrijding), de kinderafdeling van het Gemini ziekenhuis, Noorderhaven en Beestenboel in Zwanenbalg.”

Tijdens de feestelijkheden op 14 oktober, als het Genootschap 20 jaar bestaat, maakt het SNG weer drie doelen blij met een mooie gift. “Dit jaar zijn dat de Make-A-Wish (Doe Een Wens), Sjaak Pach Stichting en Scouting Jutters Willemsoord.”

Bijeenkomst
Op donderdag 19 oktober is er een eerste bijeenkomst voor nieuwe medewerkers in het eigen verenigingsgebouw. “Tijdens deze avond krijg je veel informatie over het Genootschap en onze werkwijze. Je kunt hier terecht met al je vragen en opmerkingen ook over hoe we bijvoorbeeld omgaan met de discussie over anders gekeurde Pieten.”

Wie interesse heeft om als Zwarte Piet of als medewerker het Genootschap te ondersteunen, kan zich via de site inschrijven. Telefonisch aanmelden en of informatie inwinnen kan natuurlijk ook. Neem contact op met Marcel of Monique Karhof via tel: 0223-758484. Nieuwe medewerkers gaan pas na een gedegen voorbereiding op pad. “Want het zijn van Piet is meer dan alleen een handje pepernoten uitdelen!”

Meer informatie is ook te vinden op www.sintnicolaasgenootschap.nl.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

3 reacties

Reageren is niet meer mogelijk.

DHA-B Home468