DHA-A leader
DHA-A leader

Succesvol weekend voor wedstrijdzwemmers MSV Zeemacht

Den Helder – Afgelopen weekend waren de jeugdwedstrijdzwemmers van MSV Zeemacht actief in Purmerend en Alkmaar. In Purmerend was het eerste deel van het Swimkick-Miniorencircuit, voor de jongste zwemmers, en in Alkmaar de DAW limietwedstrijd voor de oudere jeugdzwemmers.

De MSV Zeemacht jeugd presteerde uitstekend met zes medailles in Purmerend en tientallen PR’s.
Bij de Swimkick-Miniorencircuit zwom debutant Guus den Hartog tweemaal naar het zilver op het Swimkick Circuit voor beginnende zwemmers. Broer Jasper won brons en Eric van Heezick won tweemaal zilver.

Bij het Minioren Circuit voor de gevorderde zwemmers was er brons voor Lieke Schuijl op de 100 meter wisselslag. Dikke persoonlijke records waren er voor Libhin Boon op de 200 meter wisselslag en Natasja Pranger op de 100 meter vrije slag en 100 meter rugslag met ruim 10 seconden. Mike Kloth haalde 7 seconde van zijn PR op de 200 meter wisselslag af.

Limietwedstrijd
Bij de drukbezette limietwedstrijd in Alkmaar waren de zwemmers op jacht naar PRs en limieten. Emma Riemers kwam binnen een seconde van de NJJK limiet voor de 200 meter vrije slag. Collin Schouten zwom ruim 6 seconden af van zijn PR op de 400 meter wisselslag en is ook nog maar 1 seconde van de NJJK limiet van deze afstand verwijdert.

Liam Boon zwom maar liefst 25 seconden af van zijn persoonlijk record op de 400 meter vrije slag. Jip Duursema haalde 4 seconden van zijn PR op de 50 meter vrije slag af en Nicole Nelissen 7 seconden van haar 200 meter vrije slag PR.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

DHA-B Home468