DHA-A leader
DHA-A leader

Suns na special event klaar met oefenen

Den Helder – Het eerste Suns event werd zondag goed bezocht. In een redelijk goed gevulde sporthal Sportlaan werkte de Den Helder Suns hun laatste oefenwedstrijden af ter voorbereiding op de competitie.

Het concept van het ‘special event’ betekende dat de drie deelnemende clubs aan het event allen twee keer tien minuten tegen elkaar speelden. De Den Helder Suns namen het als eerste op tegen Apollo Amsterdam. Na 8-16 en 17-25 bij rust moesten de Suns hun mindere erkennen aan het einde van de wedstrijd; 37-46.

Vervolgens namen de Amsterdammers het op tegen Landstede uit Zwolle. Via 21-31 na tien minuten, werd het 38–52 in het voordeel van de finalist van het vorige seizoen. Landstede zette het basketbalavontuur voort tegen de Helderse club. Een wedstrijd waarin de Suns meer tegengas gaven dan de eerste partij. Via 15-27 na het 1e kwart, eindigde de wedstrijd bij 31-38.

Start competitie
Hiermee is de eerste editie van het Suns even een feit en tevens het einde van de oefenperiode. Coach Peter van Noord heeft tot 8 oktober de tijd om het team voor te bereiden op de start van de competitie. Dan spelen de Suns andermaal tegen Landstede in de eerste uitwedstrijd van het seizoen.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Wop woont al sinds 1972 tot volle tevredenheid in Den Helder. Sinds 2008 is hij verbonden aan Den Helder Actueel.

Lees ook:

DHA-B Home468