DHA-A leader
DHA-A leader

VVD kiest Kees Visser als lijsttrekker en wil Den Helder ‘nog mooier maken’

Den Helder – De ledenvergadering van de VVD heeft woensdagavond Kees Visser officieel gekozen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ook zijn de namen bekendgemaakt voor de kandidatenlijst, al moet de volgorde nog worden bepaald. Op de groslijst staan, inclusief de lijsttrekker, 18 namen.

Visser stond bij de vorige verkiezingen, nadat hij wethouder was geweest, nog als lijstduwer op de VVD-lijst. Hij werd toen met voorkeurstemmen in de raad gekozen. Nu heeft de partij hem dus als lijsttrekker benoemd. Hij bedankte het bestuur en de Algemene Ledenvergadering voor het in hem gestelde vertrouwen en bedankte tevens de kandidaatstellingscommissie voor de mooie groslijst met 18 kandidaat-raadsleden, onder wie een flink aantal nieuwe gezichten: “Ik ben zeer verheugd met de kwaliteit de diversiteit van de 18 kandidaat-raadsleden en kijk er naar uit om met hen, als hun lijsttrekker, de verkiezingscampagne in te gaan!”

“De lijst met kandidaten voldoet volledig aan de eisen die tijdens de eerdere ledenvergadering zijn gesteld; gevarieerde achtergrond, combinatie van ervaring en nieuw talent, jong en wat ouder, man en vrouw. De 18 personen op de lijst vormen tezamen een goede afspiegeling van de achterban en zijn ieder voor zich een uitstekende vertegenwoordiger van de liberale standpunten voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.”

Definitief
De vaststelling van de definitieve kandidatenlijst en lijstvolgorde vindt plaats in de uiteindelijke kandidaatstellingsvergadering. Die houdt de VVD op 22 november 2017. Alle kandidaat-raadsleden hebben een uitgebreide vragenlijst ingevuld over integriteit en hebben de Vuistregels Integriteit onderschreven. Daarnaast heeft elke kandidaat een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moeten overleggen.

De namen op de lijst zijn, in alfabetische volgorde: Lesley Alma, Leo Bekker, Rogier Bruin, Ted Bruinsma, Piet Conijn, Edwin Dasbach, Damian Dekker, Mirjam Dijk, Bernard Fritzsche, Dirk Jan Goedee, Adriana Hogendoorn, Jan Klopstra, Michiel Knipscheer, Janneke Kostelijk, Boy Molenaar, Suzan Romar, Danny Ruiter, Kees Visser.

Programma
Door de ledenvergadering is ook het verkiezingsprogramma van de VVD voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 vastgesteld. In dit verkiezingsprogramma (Den Helder nog mooier maken!) zijn de lokale uitgangspunten en doelstellingen van het beoogde VVD-beleid voor de gemeente Den Helder, gebaseerd op de liberale grondbeginselen en eerder gemaakte strategische keuzes, vastgelegd. Het programma komt binnenkort op de website van de partij.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder ‘Redactie DHA’ staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

23 reacties

 1. Jonathan

  Met het partijkartel van VVD D66 CDA en PvdA definitief in de oppositie komt het helemaal goed met Den Helder

 2. Fred

  Ik sla de komende verkiezingen maar een keer over denk ik . Gooi mijn stembiljet meteen maar in de oud papierbak. Er is tot nu toe geen enkele partij die mijn stem waardig is, en die zal er ook niet komen .

  1. Judge X

   Als je niet stemt heb je straks recht van spreken noch klagen.
   Kijk naar de stempeiling op deze site, 11% zegt niet te zullen stemmen, als we deze mensen weten over te halen om lokaal te gaan stemmen plus op CU en GL (ook deze twee verdienen meer zetels en hebben bovendien hun lijntje naar Den Haag), dan heeft VVD, D66 en CDA bij de verkiezingen het nakijken, dan is eindelijk hun corrupte macht en die van Schuiling, Zeestad, Woning Stichting en de plaatselijke aannemers gebroken.
   Dat moet het eerste doel zijn, dan kunnen de boeken en de beerput open, daarna zien we weer verder. 🙂

   1. Fred

    Stemmen , is het uiten van vertrouwen in een politieke parti ( kleine partij)j, of in de politiek in het algemeen ( grote Landelijke Partij). Daar ik in de bestuurlijke puinhoop van Den Helder geen enkel vertrouwen meer heb, verdwijnt mijn stemformulier , zoals gezegd , in de vuilnisbak. Om nog maar niet te zeggen , wat je met dat papier nog meer kan doen.

 3. Klaas Otten

  Goede keus van VVD DH om Kees Visser tot lijsttrekker te benoemen! Tsja Visser wil Den Helder mooier maken, maar dat doet hij niet door het oude pand van V&D te verbouwen tot stadhuis!

 4. sukkels

  zal alle kroegen wel af gaan om zieltjes te winnen dat de kiezers op zoiets gaan stemmen

 5. Fred

  Den Helder nog mooier maken. Maar er niet bij stilstaan , dat dit ten koste gaat van de oude en grotendeels historische gedeelten van de stad . Het argument , dat er mooie gebouwen voor terug komen , gaat niet op . Dit zijn nieuwe gebouwen , die er , zeer zeker qua grote en hoogte nooit hebben gestaan. Het neerzetten van gebouwen qua hoogte vergelijkbaar met winkelstraten in Amsterdam, is gewoon een verkoop strategie. Wedden dat in het verkooppraatje naar voren komt “”met ruim uitzicht op de omgeving en op zee “”

 6. Fred

  Samenwerken met D66 er Lolke , de drammende kracht achter sloopwerken , palen rammen en betonstorten.

 7. Judge X

  VVD-goochelaar Kees Visser wil net als clown Geurt Visser (Gemeente Belangen) een nieuwbouw stadhuis neerzetten en bij voorkeur op een verkeerde plek (uiterst noordelijk) !

 8. Judge X

  Waar ik op 10 september meldde dat de stemmingsmeter van deze site op 687 stemmers stond en er gemiddeld één persoon per dag aan het stemmen is, veranderde ook gelijk de situatie.
  Nu (na 34 dagen) staan we op 752 deelnemers en werd er door gemiddeld 1,9 personen per dag gestemd.
  Ook de percentages zijn verandert, het percentage landelijke stemmers ging naar beneden van 35 naar 34 % en het percentage stemmers dat op een lokale partij gaat stemmen ging met 2% omhoog van 47 naar 49%.
  Dat zal wat beloven als we de 11% ‘niet’ stemmers gaan motiveren om dan toch maar op een lokale partij te gaan stemmen. 😉
  De macht ligt bij de burger !

  1. strandloper

   Als 100% van de Helderse kiezers op landelijke partijen stemt bij de gemeenteraadsverkiezingen ligt de macht ook bij de burger. Althans in jouw visie Judge. De werkelijke macht ligt en blijft liggen bij het gemeentelijke bestuur.

   1. Judge X

    Ja precies, maar dat doet die 100% niet en de burger heeft dus de macht om de structuur van dat bestuur te veranderen.
    Kom op Strandloper ….., wilt u mij niet begrijpen of bent u werkelijk zo dom ?

    Gewoon door vechten taaie krijger, die ouwe hap moet weg ! 😉

   2. Fred

    Dan, is nu de vraag , WIE helpt het dat gemeentelijkbestuur aan die macht en wie neemt er namens de burger (volksvertegenwoordiger) plaats in dat bestuur. Ik denk dat jullie beide gelijk hebben,

    1. Judge X

     Dát gemeentebestuur is dan de macht, een die dichter bij de doorsnee burger zal staan dan nu en de rest is afwachten net als de vorige keer.

     1. Judge X

      En we sluiten de zondag af met 8 lokale stemmers en één die nu denkt niet te gaan stemmen, maar daar vergist deze burger zich waarschijnlijk in.
      9 stemmers op een zondagje, dat trekt het gemiddelde lekker omhoog, met als resultaat dat de landelijke stemmers met wederom 1% zijn gedaald. 😉

Reageren is niet meer mogelijk.

DHA-B Home468