DHA-A leader
DHA-A leader

Bruisende, sfeervolle Shopping Night in Helderse binnenstad

Bruisende, sfeervolle Shopping Night in Helderse binnenstad.

Bruisende, sfeervolle Shopping Night in Helderse binnenstad.

Den Helder – Na de eerste voorzichtige poging van vorig jaar, beleefde Den Helder afgelopen vrijdagavond de tweede ‘Shopping Night.’ Een initiatief van de Helderse ondernemers, om inwoners op een andere manier naar het centrum te lokken. Het werd een succesvolle avond, met redelijk veel publiek in de stad.

Rond de klok van kwart voor negen opende, na een korte speech van organisator Ron Ippen, loco-burgemeester Geurt Visser de avond officieel met het ontsteken van de sfeerverlichting in de Spoor- en Keizerstraat. Zelf noemde hij de manier waarop hij het deed “ontsteken 2.0”, het gebeurde namelijk via een app op een mobiele telefoon. Ook sprak hij de vurige wens uit, dat ook de vernieuwde Beatrixstraat binnen afzienbare tijd deze mooie armaturen krijgten. Iets wat die straat volgens hem zeker verdient.

De band Early Sunset, die op dat moment voor een kleine vijfenzeventig toehoorders een lekker stukje muziek stond te spelen, moest voor de abrupte interruptie van Visser de set even onderbreken. Ook daar bood laatstgenoemde zijn excuses voor aan, waarna hij de band weer alle ruimte gaf. Op de diverse terrassen was het goed toeven deze avond en er waren er zelfs bij waar geen stoel meer onbezet was. Dit was bijvoorbeeld het geval rond het Diverzo podium, waar de dames van Blitzz een spetterende performance gaven van hun vocale kunnen. Terwijl de middenberm van deze straat was vergeven aan de artiesten van het straattheater. Prachtige levende standbeelden gaven acte de precense, waar zowel jong als oud mee op de digitale bewijslast wilde.

Opening door loco-burgemeester Geurt Visser.Levende standbeelden in de binnenstad.Ballonnen
Overal op de route stonden, voor de winkels, kleurige fleurige palen met ballonnen, die het aanwezige publiek duidelijk uitnodigden om binnen te komen, behalve bij de C&A, die hadden voor stemmige zwart-witte gekozen. Halverwege de Keizerstraat was een heuse catwalk aangelegd en hier werden door de diverse ondernemers modeshows gelopen, die op die manier hun nieuwste collectie onder de aandacht probeerden te brengen. Zelfs de expositie van Pieter ten Boekel in het voormalige pand van de Vögele was deze Shopping Night te bezoeken, terwijl voor het pand twee artistieke dames hun kunsten vertoonde.

Het was gezellig, sfeervol en bedrijvig in de binnenstad. Ondernemend Den Helder had er echt iets van gemaakt. Met drie podiums en een keur van artiesten en nagenoeg alle winkels open was het een geslaagde avond. Natuurlijk werkte het weer in optima forma mee. Het voelde aan als een heerlijke nazomeravond. Met dit format kunnen de winkeliers best verder en verdienen zij alle lof. Den Helder bruist, hoewel het na de klok van half tien duidelijk stiller werd op straat.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Koen Warmerdam is ondernemer en inwoner van Den Helder. Sinds 2008 is hij verbonden aan Den Helder Actueel, eerst als columnist en tegenwoordig vooral als verslaggever.

Lees ook: