DHA-A leader
DHA-A leader

Doggershoek in januari in gebruik als AZC

Doggershoek in januari in gebruik als AZC

Doggershoek in januari in gebruik als AZC (DHFOTO)

Den Helder – De Doggershoek zal vermoedelijk in de tweede helft van januari 2015 officieel in gebruik worden genomen als asielzoekerscentrum. Dat meldde Ronald Ligthart van het COA zaterdagochtend in het radioprogramma De Week op Zaterdag. De verbouwing van de voormalige jeugdgevangenis begint binnenkort.

Het was oorspronkelijk de bedoeling dat al in september de eerste asielzoekers zouden worden opgevangen in De Doggershoek. Doordat de noodzakelijke verbouwing veel duurder uitvalt dan gedacht, moest het COA Europees aanbesteden en dat proces duurt een stuk langer. “Maar zover we nu weten kan de verbouwing over enkele weken starten”, aldus Ligthart. “In de tweede helft van januari kan dit complex dan in gebruik worden genomen voor de huisvesting van de eerste asielzoekers.” In De Doggershoek komen maximaal zeshonderd asielzoekers.

De komende weken worden tot 300 asielzoekers gevestigd in de Luitenant Kolonel Maaskamp Kazerne. Ondanks dat de stroom aan asielzoekers nog steeds groeit en er als gevolg daarvan veel extra plekken nodig zijn voor de opvang, blijft Maaskamp een tijdelijke oplossing. “Zodra de Doggershoek in gebruik wordt genomen, stoppen we weer met de opvang in de kazerne”, benadrukt Ligthart.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook: