DHA-A leader
DHA-A leader
DHA-A leader

Extra geld voor Jeugdsportfonds

Extra geld voor Jeugdsportfonds.Den Helder – Er komt extra geld beschikbaar voor het Jeugdsportfonds. De gemeenteraad nam maandagavond een motie aan die stelt dat er 40.000 euro in het fonds moet worden gestort. Met dat geld moeten ook de laatste maanden van 2014 aanvragen kunnen worden gehonoreerd.

Onlangs, toen het college de begroting voor 2015 presenteerde, werd ook duidelijk dat het Jeugdsportfonds voor 2014 leeg was. Uit dat fonds worden bijvoorbeeld sportlessen betaald voor kinderen uit gezinnen die er zelf het geld niet voor hebben. Sinds het afschaffen van het schoolzwemmen wordt er ook vaak zwemles uit betaald.

De motie van D66 kreeg voldoende steun binnen de raad. “Kinderen mogen niet buitengesloten worden”, sprak Edwin Krijns maandag namens het CDA. “Daarom zijn we blij met deze motie, die het mogelijk maakt dat kinderen uit de minst draagkrachtige gezinnen toch kunnen blijven sporten.” Behalve D66 en CDA kreeg de motie ook steun van de VVD, PvdA, Stadspartij en Helder Onafhankelijk. Tegenstemmen waren er ook en wel van Behoorlijk Bestuur, Vrije Socialisten, Vermooten, GroenLinks en de ChristenUnie. Wethouder Dirk Pastoor zegde toe dat alle aanvragen zullen worden gehonoreerd, ook als die de 40.000 euro te boven blijken te komen.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook: