DHA-A leader
DHA-A leader

Groot feest op Dierendag

Op zaterdag 4 oktober is het weer dierendag (DHFOTO)

Op zaterdag 4 oktober is het weer dierendag (DHFOTO)

Den Helder – Op zaterdag 4 oktober is het weer dierendag. Op die dag wordt er aandacht gevraagd voor het feit dat ook dieren rechten hebben en dat zij beschermd moeten worden. Maar natuurlijk is deze dag ook een heel mooi moment om extra aandacht te besteden aan dieren door middel van een feestje!

Daarom hebben De Helderse Vallei, de Dierenambulance Den Helder, dierenasiel ’t Schuthok en vogelasiel De Paddestoel de handen ineen geslagen om het Helderse publiek een feestelijke dierendag aan te bieden. Op zaterdag 4 oktober is er van 10.00 tot 16.00 uur van alles te beleven op het terrein van De Helderse Vallei.

De dag start om 10.00 uur met een gezellige hondenwandeling ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de Dierenambulance Den Helder. Deelnemers ontvangen na afloop een leuke goodie bag. Op de kinderboerderij mogen taartjes gemaakt worden voor de dieren. Kinderen kunnen meewerken aan het maken van een feestelijke dierendagslinger, een grote knuffelhond ontmoeten, geschminkt worden en hun knuffeldier laten onderzoeken door de knuffeldierendokters. Neem je eigen knuffeldier dus mee! Daarmee kun je ook de hele dag door op de foto.

Dierenvriend
Om 13.00 uur vindt de uitreiking van de prijs voor de ‘Dierenvriend van het jaar’ plaats onder toeziend oog van wethouder Pastoor en om 13.30 uur is er feestelijke muziek van Patrick, Sikina & Sulaika in het openluchttheater. Natuurlijk zijn vrijwilligers van de Dierenambulance, ’t Schuthok en De Paddestoel de hele dag aanwezig om bezoekers te vertellen over hun werk en vragen te beantwoorden!

Een cadeautje meenemen voor de dieren? Dat kan! De dieren hebben honden- en kattenvoer op hun verlanglijstje staan. Inleveren kan op 4 oktober bij de speciale kraam, het voer wordt na dierendag verdeeld onder de deelnemende organisaties. Kijk voor het volledige programma en meer informatie over de hondenwandeling op www.deheldersevallei.nl/nieuws! Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoring van Ruben van Amerongen (Faunaland), Straalman en Vriesman Theater en Marinus Vermooten. Tijdens Dierendag krijgt u op bepaalde tijden korting bij De KlimVallei en De PannenkoekenVallei en per bezoeker doneren beide organisaties € 1 aan de dierenwelzijnsorganisaties.

De Helderse Vallei is te vinden bij de parkeerplaats Donkere Duinen in Den Helder. Kijk op www.deheldersevallei.nl voor de openingstijden en meer informatie.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: