DHA-A leader
DHA-A leader

Informatiebijeenkomst ‘Leren omgaan met Ménière’

Informatiebijeenkomst ‘Leren omgaan met Ménière’Den Helder – Het Gemini Ziekenhuis organiseert in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden (NVVS) een informatiebijeenkomst over ‘Leren omgaan met Ménière’. De bijeenkomst is op donderdag 30 oktober in de Zuster Kueterzaal (Gemini Ziekenhuis), aanvang 19.20 uur.

Ménière is een mooie naam voor een nare ziekte, vernoemd naar de Franse arts Prosper Menière. Mensen met de ziekte van Ménière hebben een combinatie van drie klachten veroorzaakt door problemen in het binnenoor: aanvallen van draaiduizeligheid (tenminste tweemaal langer dan 20 minuten), gehoorverlies en tinnitus (oorsuizen).

Tijdens deze bijeenkomst komen aan het woord dhr. H. de Graaf (ervaringsdeskundige NVVS) en mw. dr. J. Venker (kno-arts Gemini Ziekenhuis en MCA). Uiteraard is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

Aanmelden
De bijeenkomst is toegankelijk voor mensen met Ménière, partners en andere geïnteresseerden. De toegang is gratis, wel moeten geïnteresseerden zich vooraf aanmelden. Dit kan bij de NVVS via e-mail n.vandalen@nvvs.nl of telefoonnummer (030) 635 40 07. Een schrijftolk en ringleiding zijn aanwezig. De zaal gaat om 19.00 uur open.

Meer informatie over Ménière op www.nvvs.nl/meniere. De Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden (NVVS) is dé belangenvereniging voor slechthorenden. De NVVS wil dat mensen met een hoorprobleem optimaal functioneren in de samenleving.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: