DHA-A leader
DHA-A leader

Paardenhuwelijk hoogtepunt open dag manege

Happy en Kilian geven elkaar het ja-woord (foto: Willem Melgerd).

Happy en Kilian geven elkaar het ja-woord (foto: Willem Melgerd).

Den Helder – Het was zondag gezellig druk in en rond de bak van manege Bruin. De open dag trok aardig wat publiek, er waren enkele demonstraties en een bijzonder slotstuk van de dag: een huwelijk tussen twee paarden.

Happy en Kilian vinden elkaar al zolang lief, dat de verzorgers een huwelijk wel een goed idee vonden. En dus was het zondagmiddag zo ver. De paarden netjes ‘aangekleed’, een officiële ambtenaar van de burgerlijke stand (Theo Groen) en zelfs getuigen. Allemaal netjes in de kleren uiteraard, want het was tenslotte een heel bijzonder huwelijk.

De opmerkelijke ceremonie werd gadegeslagen door aardig wat belangstellenden. Publiek dat toch ook voor de open dag naar de manege was gekomen, want er kon worden genoten van enkele shows en demonstraties (zoals springen), kinderen konden ponyrijden en na afloop van het huwelijk (inclusief overheerlijk gebak en wortels) was er in de foyer nog happy hour.

Theo Groen als ambtenaar van de burgerlijke stand (foto: Willem Melgerd).En de getuige zag dat het goed was (foto: Willem Melgerd).Demo van de springruiters (foto: Willem Melgerd).

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Willem Melgerd is sinds begin 2014 betrokken bij Den Helder Actueel. U kunt hem overal tegenkomen, gewapend met fotocamera en goed humeur.

Lees ook: