DHA-A leader
DHA-A leader

Trekvogels bekijken in Mariëndal

Watersnip, fotograaf Ger Tik.

Watersnip, fotograaf Ger Tik.

Den Helder – In de herfst vliegen veel vogels naar het zuiden om er de winterperiode door te brengen. Den Helder ligt in een drukke trekroute en Mariëndal is een prima plek om ze waar te nemen.

Dat kan op zondag 5 oktober van 16.30 tot 18.00 uur met de gids van Landschap Noord-Holland. Soms zitten er grote groepen, want samen reizen is veiliger dan alleen.

In de herfst is het druk op de trekroute langs de kunst. Natuurgebieden zoals Mariëndal zijn populaire plekken om voedsel te zoeken of uit te rusten. “Het is altijd spannend wat een bezoek oplevert”, zo stelt het Landschap. “Wie weet zien we een zilverreiger, dat prachtige witte familielid van de blauwe reiger. Of een bokje. Dat is een soort snip die we in deze periode met wat geluk kunnen tegenkomen.”

Watersnip
“Zijn familielid de watersnip zien we vast en zeker. Daarvan trekken er in de herfst duizenden langs. Als je het geluid dat ze maken kent, hoor je ze ook ’s nachts overvliegen. Aan het einde van de dag zoeken de vogels een veilige plek om de nacht door te brengen. Eenden en ganzen strijken neer in de plassen van Mariëndal en de bomen die er staan trekken ook allerlei soorten. We komen onderweg vast nog allerlei andere bijzondere dingen tegen. Dat is het aardige als je in de natuur goed om je heen kijkt.”

Aanmelden kan via www.gaatumee.nl. Bel voor meer informatie met 088-0064455 (tijdens kantooruren). Ter plaatse aanmelden en betalen is ook mogelijk. Kosten € 7,- kinderen tot 12 jaar € 3,- . Beschermers € 4,-, hun kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee. Vertrek vanaf het bezoekerscentrum, De Helderse Vallei 9-11, 1783 DA Den Helder. Bij parkeerplaats Donkere Duinen.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: