DHA-A leader
DHA-A leader
DHA-A leader

Tres Hombres op reis voor Olympische droom 8-jarige Samantha

De Tres Hombres gaat dit keer mede op reis voor de realisatie van de Olympische droom van de 8-jarige Samantha.Den Helder – Het motorloze zeilvrachtschip Tres Hombres wordt momenteel op de oude Rijkswerf Willemsoord in Den Helder klaargemaakt voor de zesde trans-Atlantische reis naar onder meer Brazilië en het Caribisch gebied. De reis is dit keer ook bedoeld om de droom van een Braziliaans meisje te verwezenlijken: de 8-jarige Samantha wil Olympisch turnkampioen worden.

Onder het motto “Sail a Future” neemt het vlaggenschip van de alternatieve rederij Fairtransport BV een aantal turntoestellen mee naar het Braziliaanse Belem om de kansarme, maar getalenteerde Samantha de mogelijkheid te bieden om onder leiding van een Olymische turner haar aanleg verder te ontwikkelen. Enkele van de turnattributen zullen voor algemeen gebruik naar het Kaap Verdische Brava worden gebracht.

De stichting “Paint a Future”, waarvan kunstenares Hetty van der Linden de oprichtster is, biedt kinderen met weinig toekomstperspectief een originele mogelijkheid om daar verbetering in aan te brengen. Komende vrijdag worden de door de stichting Sports for Children en de Helmondse sport- turnmaterialenfirma Janssen Fritsen ter beschikking gestelde apparaten handmatig in de Tres Hombres geladen.

Zeil schilderen
Leerlingen van de Thorbeckeschool zullen ter plekke met door Talens verstrekte verfmaterialen vlaggetjes en een zeil beschilderen. Hiermee getooid zal het goede schip in de verschillende havens die worden aangedaan aandacht vragen voor het Sail a Future/Paint a Future project, dat zo goed past bij de duurzaamheidsfilosofie van Fairtransport: hergebruikte turnmaterialen, schoon vervoerd en bestemd voor de toekomst van kinderen.

Voor meer informatie: www.fairtransport.eu; www.paintafuture.org en www.sportsforchildren.nl.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: