DHA-A leader
DHA-A leader

Gunning verbouwing Doggershoek nog niet definitief

Gunning verbouwing Doggershoek nog niet definitief (DHFOTO).Den Helder – Het contract voor de verbouwing van de voormalige jeugdgevangenis De Doggershoek is nog niet definitief gegund aan Jorritsma Bouw uit Friesland. Dat schrijft het college van Den Helder in antwoord op vragen van Helder Onafhankelijk. Reden voor de vertraging is de rechtszaak die de Helderse aannemer Tuin heeft aangespannen tegen het COA.

Tuin had ook ingeschreven op de klus, was de goedkoopste en kon op tijd het werk opleveren, maar het COA besloot toch voor een andere partij te gaan. Die is volgens Tuin duurder en trager en daarom stapt hij naar de rechter. HO! verwonderde zich over de gunningsprocedure en stelde schriftelijke vragen aan het college.

Dat laat donderdag weten dat uit navraag bij het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers blijkt dat in een Europese aanbesteding de datum van oplevering was gezet op 31 december 2014. In verband met de overgang van de Maaskamp kazerne naar de Doggershoek is bestuurlijk overeengekomen dat de kazerne tot uiterlijk 31 januari 2015 ter beschikking zou staan voor de opvang van asielzoekers.

Kort geding
Het kort geding dient naar verwachting op 7 november en partijen gaan ervan uit dat er kort daarna al een uitspraak volgt. “In afwachting daarvan kan het werk niet definitief gegund worden”, meldt het college. “Zodra de uitspraak van de rechter er ligt, kunnen COA en aannemer de consequenties voor de planning van De Doggershoek overzien. Op dit moment is er geen reden om aan te nemen dat de Maaskamp kazerne langer dan 31 januari open hoeft te zijn. De voorzichtigheidshalve ingebouwde planningsruimte is door het kort geding echter wel verbruikt, maar het streven van gemeente en COA blijft om eind januari De Doggershoek in gebruik te nemen.”

Doggershoek in januari in gebruik als AZC

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook: