DHA-A leader
DHA-A leader

Knallende start Rocktober in De Engel

Zaterdag 4 oktober staat de Amerikaanse zangeres Courtney Yasminey met haar band op het podium.

Zaterdag 4 oktober staat de Amerikaanse zangeres Courtney Yasminey met haar band op het podium van De Engel.

Den Helder – Rocktober is begonnen. Het eerste weekend van deze maand knalt Rockcafé de Engel er gelijk in met op vrijdag 3 oktober de shockrock van Kamikaze Kings. Het voorprogramma wordt verzorgd door de metal band Sad Iron. Zaterdag 4 oktober staat de Amerikaanse zangeres Courtney Yasminey met haar band op het podium. De aanvang van beide optredens is 21.30 en de entree bedraagt €4,-.

Kamikaze Kings is een directe aanval op de ingedutte rock- en metalwereld. De band maakt zich druk over door marketingmachines gepushte saaie rockartiesten, zonder geloofwaardigheid. Om nog maar niet te spreken over over oude, zieke en halfdode helden, die hun eigen nummers nog nauwelijks kunnen spelen en hun fans dwingen belachelijk veel geld te betalen voor een hooguit middelmatige show.

Kamikaze Kings gaan voor entertainment. Voorstuwende metalrock riffs, beukende drums, pompende bassen en een zanger die krachtig en melodieus zingt. Ze gaan gekleed in leer, lak en rubber, het haar gestijld als suikerspinnen en een dikke laag make up op het gezicht wat de mannen enigzins androgyn maakt. De teksten zitten vol verwijzingen naar erotiek en sexualiteit, de show ook. Hiermee weet de band de gevestigde orde aardig te shockeren. Dit wordt een voorstelling zoals nog nooit eerder vertoont in de Engel.

Voorprogramma
In het voor programma van deze Duitse shockrockers speelt de Hoornse metal band Sad Iron. Deze band bestaat al sinds 1980. Het is dan ook niet vreemd dat het geluid van de band diep geworteld is in de New Wave of Britsh Heavy Metal, de metalstroming die is ontstaan na de tanende populariteit van de punk in Engeland eind jaren ’70. Muzikaal greep deze stroming terug op bands als Deep Purple, Led Zeppelin, Black Sabbath en Judas Priest. Deze stroming bracht grote namen voort waarvan Iron Maiden, Motörhead, Def Leppard en Saxon tot de bekendste horen.

Courtney Yasmineh en haar band doen het iets rustiger aan. Courtney is een gepassioneerd singer/songwriter. Ze speelt vaak akoestisch in haar eentje of onder begeliding van een minimale band. In de Engel brengt ze echter haar volwaardige rockshow. Hierbij zijn haar nummers de basis, maar met een tweede gitarist en een gedreven ritme sectie worden de nummers in een stevig rockjasje gegoten. Combineer dit met haar innemende persoonlijkheid en Courtney zou wel eens een nieuwe publieksfavoriet kunnen worden.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: