DHA-A leader
DHA-A leader

Kunstlezing over Puttertje

Het puttertje van Carel Fabritius.

Het puttertje van Carel Fabritius.

Den Helder – De Helderse Volksuniversiteit en KopGroep Bibliotheken organiseren een tweeluik kunstlezingen. Zij hebben hiervoor de bekende kunsthistorica Karin Braamhorst uitgenodigd. De eerste lezing staat gepland op woensdagavond 22 oktober in de centrale bibliotheek van Den Helder.

In beide lezingen legt Braamhorst het verband tussen een boek en een kunstwerk. Op 22 oktober vertelt ze aan de hand van de roman Het puttertje van Donna Tartt over het gelijknamige zeventiende-eeuwse schilderijtje van Carel Fabritius.

De overweldigende belangstelling van het publiek dankt het puttertje van Fabritius niet alleen aan Donna Tartt. Deze lezing gaat over een klein en helder geschilderd werkje van de briljantste leerling van Rembrandt. Braamhorst laat zien hoe het puttertje een uitstapje was in zijn oeuvre, dat voornamelijk bestond uit grote werken die geënt waren op het werk van zijn leermeester Rembrandt.

Passie voor kunst
Karin Braamhorst (1960) is kunsthistoricus, docent en auteur. Ze is een ervaren spreekster die gedreven wordt door haar passie voor kunst. Ze heeft een grote kennis van de kunstgeschiedenis en weet die op intrigerende wijze over te brengen op haar publiek. Haar lezingen worden verluchtigd met prachtige beelden van de kunstwerken die aan bod komen. Door haar persoonlijke stijl weet zij haar toehoorders te enthousiasmeren en te betrekken bij de verhalen die ze vertelt.

De tweede kunstlezing is op 4 maart 2015 en gaat over het beroemde poppenhuis van Petronella Oortman, een van de hoogtepunten uit de collectie van het Rijksmuseum.

Lezing op woensdag 22 oktober in de centrale bibliotheek van Den Helder, Bernhardplein 76, aanvang 20.15 uur. Toegang € 8,50. Een passe-partout voor beide lezingen kost € 15,- (inclusief koffie/thee). Kaartverkoop via de Helderse Volksuniversiteit en www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie van de bibliotheken.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: