DHA-A leader
DHA-A leader

Wethouder Pastoor opent G-niale Kunstweek Den Helder

Wethouder Pastoor opent G-niale Kunstweek Den Helder.Den Helder – De G-niale Kunstweek Den Helder wordt maandag 27 oktober om 15.00 uur in Kopgroep bibliotheek Den Helder centraal geopend. Het eerste kunstwerk van de Helderse Vallei wordt getoond en wethouder Pastoor verricht samen met jongeren van Parlan de openingshandeling. Het publiek wordt vanaf deze handeling uitgenodigd een bijdrage aan een kunstwerk te leveren.

Inwoners van Den Helder, die de bibliotheek bezoeken op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag, kunnen meewerken aan een schilderij. Dat komt dan op vrijdag 31 oktober in Kunsthal45 op de expositie te hangen. Zo kan iedere burger zich verbinden aan de G-niale Kunstweek. Een week die staat voor het gezamenlijk maken en beleven van kunst en cultuur ongeacht achtergrond of beperking.

Op 31 oktober opent wethouder Pastoor om 16.00 uur deze expositie in Kunsthal45 met de cultuur- en kunstuitingen die in de G-niale Kunstweek zijn gemaakt. Dan is de expositie “Ritme van nu, waar kunst verbindt” te zien in Kunsthal45. Scholen, kinderen, ouders en verzorgers in Den Helder en andere geïnteresseerden kunnen hier komen kijken naar wat jongeren in Den Helder hebben gemaakt binnen het project de ‘G-niale Kunstweek’.

Activiteiten
In de G-niale Kunstweek worden schilderijen gemaakt, strips, kunstwerken, een rap, wordt een dansworkshop gegeven, gefotografeerd, en is er een prijsvraag opgegeven. Door co-creatie van 34 partijen in Den Helder is vooral de beleving de mooiste opbrengst van deze kunst- en cultuuractiviteiten. MEE Noordwest-Holland heeft het project geïnitieerd en leidt het project; Jeanet Heinen en Arianne Snijders verbinden alle contacten aan elkaar en dragen zorg voor de facilitaire en logistieke ondersteuning.

Meer informatie over de G-niale Kunstweek en het complete programma in Den Helder en Alkmaar is te vinden op www.g-nialekunstweek.nl, www.facebook.com/gnialekunstweek.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: