DHA-A leader
DHA-A leader

Beste meneer Waardenburg, waarom?

Spelmoment uit Den Helder Kings vs Aris Leeuwarden, zaterdag 15 november 2014.U verdiende mijn respect, respect om in het moeilijke Den Helder een basketbalavontuur te starten. Want als je dit doet ben je niet uit op financieel gewin, maar uit liefde voor de sport, toch? En dat Den Helder een moeilijke stad is wist u natuurlijk van te voren, want u heeft al jaren een bedrijf in Den Helder. Want in de Marinestad heeft iedereen zijn mening klaar en staan de beste stuurlui aan wal. Dus respectvol en blij dat er mensen zijn die durven een basketbalbolwerk op te zetten.

Maar meneer Waardenburg, waar is het mis gegaan? Is het de schuld van de spelers, hebben die geen inzet getoond? Is het de coach die niet voldoet? Als je een betaalde baan hebt, mag je toch verwachten dat je 100% geeft? Waarom had ik dan de indruk dat aan het eind van het vorige seizoen de inzet op het veld bij sommige die 100% bij lange na niet gehaald werd?

Het verhaal gaat dat coach Jaumin niet gekend is in het aantrekken van spelers om te forceren dat hij contractbreuk zo plegen. Waar komt dat verhaal toch vandaan? Waarom zijn er plotsklaps zoveel geruchten die volgens u keer op keer niet waar blijken te zijn? Er zijn schulden, maar u weet dat keer op keer te nuanceren, waarom? Natuurlijk hebben supporters niets met de boekhouding te maken, die moeten een kaartje kopen, mooi gaan zitten op de tribune en klappen als het nodig is. Maar is eerlijkheid niet het beste middel om je doel te bereiken?

En zelfs als u het avontuur bent ingestapt om financieel gewin te waarborgen, dan ben je toch wel eerlijk tegenover je sponsoren, toch? Hoe kan het dan dat iedereen stuk voor stuk wegloopt? Waarom gebeurt dat? Sommige keren kortstondig terug om vervolgens weer de deksel op hun neus te krijgen. U doet uitspraken die u niet nakomt. Tenminste, dat wordt als reden opgeven. Zuigt men dat uit hun duim? Waarom doen ze dat?

Iedereen moet wel een hekel aan u hebben om u zo voor schut te zetten. Gelukkig weet u uit te leggen dat anderen er allemaal naast zitten en dat het basketbal in Den Helder garant staat voor nog jaren plezier. Want de Den Helder Kings zijn niet in gevaar. Als ik u breed lachend in de VIP box zie zitten tijdens de wedstrijd van afgelopen zaterdag, denk ik ook, daar zit een man die zijn zaakjes op orde heeft, want anders zou u zich toch niet zo onschuldig ten toonstellen?

U komt over als een trots man, trots op wat hij in Den Helder heeft neergezet. En dat mag je ook zijn. Een prachtige hal, een wereldcoach, goede spelers en een team dat boven verwachting presteert. Den Helder staat weer op de kaart! Maar waarom zitten onze spelers in hun flatje zonder tv en internet? En waarom zie ik een huilende mevrouw Jaumin na afloop van een prachtige wedstrijd op de tribune zitten? Waarom heb ik het idee om haar, als verslaggever, in mijn armen te sluiten? Waarschijnlijk iets met gevoel. Waarom is uw trots belangrijker dan menselijkheid?

Het leek zo mooi, topbasketbal in Den Helder. Als iets te mooi om waar te zijn is, dan is dat ook meestal zo. Ik ben blij dat ik een geëmotioneerde Jean Marc Jaumin de hand heb kunnen schudden, iets wat u waarschijnlijk niet heeft gedaan afgelopen zaterdag. Waarom eigenlijk niet?

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Wop woont al sinds 1972 tot volle tevredenheid in Den Helder. Sinds 2008 is hij verbonden aan Den Helder Actueel.

Lees ook:

33 reacties

 1. Basketbal Liefhebber

  Waarom? Omdat het dhr Waardeburg z’n grote hobby is om mensen te duperen. Dit heeft niks met basketbal te maken. Hij dit doet dit al z’n hele carrière. Hij geniet er van om mensen om de tuin te leiden.

 2. Ron

  Als je iets wil om de sport te promoten dan kost dat geld. Als je iets wil om er zelf beter van te worden doe je dat het liefste met geld van iemand anders.
  De spelers en staf heeft veel gepikt van die mooie praatjes. Te veel.

 3. Graag eredivisie basketbal in Den Helder!

  Niemand heeft die beweegreden. Als ALLE sponsoren hun verplichtingen waren na gekomen, waren er geen problemen. Jaumin zeurt al een heel seizoen over spelers ipv dat hij gewoon met de groep die er staat aan het werk gaat. Dat is zijn werk. Als dit nu omvalt, krijgen we waarschijnlijk nooit meer een eredivisie sport in Den Helder. Dus waarom niet nog iets positiefs proberen. Bijvoorbeeld een bedrag inzamelen met z’n allen, particulieren en bedrijven. En met dit bedrag op zak inzage gaan vragen in de financiën. Pas dan heb je hier recht op. Vervolgens kunnen we helpen door openstaande posten in te lossen. Zo hoeft niemand zich druk te maken dat het in de verkeerde zakken beland. Basketbal op de kaart houden in Den Helder vergt inzet van iedereen niet alleen van 1 man.

  1. Robert P Stam

   Nooit meer een eredivisie sport in DenHelder?
   U vergeet dat het Dames Basketbalteam van DOZY BV DenHelder al jaren actief is op eredivisie niveau en dat daar TOPsport wordt bedreven zonder dat er ook maar één faillissement aan te pas is gekomen.
   Basketball minnend Den Helder kan dus altijd in de Sportlaan terecht.
   Zondag 23 november 2014 staat er om 16:00 uur een regelrechte thriller op het programma.
   Een beetje liefhebber laat zich dan vermaken in de Helderse Sporthal Sportlaan.
   Aan de entreeprijs van 3,– kan het al niet liggen.

   1. Graag eredivisie basketbal in Den Helder!

    Naar de dames wedstrijden gaan we ook! Heren basketbal is echter vele malen attractiever. Hier wil ik ook graag heen blijven gaan.

  2. Shane

   Eens! Een topcoach kan die verantwoording aan en laat zijn team niet in de steek, weglopen is altijd makkelijker dan oplossingen zoeken.

   1. Rechtvaardigheid

    Ga er maar van uit dat de coach genoeg gedaan heeft die laat echt zomaar zijn team niet in de steek !! Het is vechten tegen de bierkaai !!!

   2. Basketbalfan

    Ik vind niet dat de trainer wegloopt voor zijn verantwoording. Deze man krijgt zijn salaris niet en wordt uit zijn woning gezet, dan vind ik het logisch dat hij er zo instaat.

   3. Dennis Loef

    Een topcoach heeft ook recht op salaris en andere in z’n contract gestelde zaken als dit niet wordt nagekomen dan is het enige antwoord vertrek, het blijft gewoon een baan natuurlijk.

 4. ....

  Hoe je het went of keert de situatie is alles behalve leuk en ook het lange wachten met het naar buiten brengen van de problemen is misschien te lang gewacht …. Maar die man die is waarschijnlijk al weken of zelfs maanden bezig om het basketbal te reden maar dat word niet gezien!
  Het is natuurlijk veel makkelijker om iemand af te branden en met de grond gelijk te maken.
  Denkt u dat dat goed is om te lezen voor eventuele potentiele sponsors?! Want als er sponsors niet afgehaakt waren of als de zakenpartner niet opgestapt was of als de kosten niet te hoog waren hadden we nu zo ook niet gezeten..

  Maar dan nog zou u uw schuld aan de grote klok hangen??

 5. Rechtvaardigheid

  Om hier even op te reageren.

  Dit is mijnheer Waardeburg niet overkomen..dit heeft mijnheer Waardenburg zelf gecreëerd !!!
  Het overkomt je niet ..je kiest hiervoor !!!

  Het is ook veel makkelijker de ander de schuld te geven dan te kijken naar je eigen aandeel !!
  Toch ??? Mijnheer Waardenburg..

  Mijnheer Waardenburg is niet betrouwbaar laat dat duidelijk zijn.
  Vanaf januari 2013 zijn wij als bedrijf bezig om ons geld te krijgen en vele ondernemers met ons !!
  Er is genoeg geduld en begrip getoond vanuit alle gedupeerden… voor de heer Waardenburg..
  Laten even één ding duidelijk zijn …….
  Wij als ondernemers en sponsoren hebben met elkaar één grote fout gemaakt door de heer Waardenburg het vertrouwen te geven.

  Helaas .. zijn wij en vele met ons gedupeerd door zijn mooie praatjes en valse beloften!!!
  De heer Waardeburg is een oplichter met een grote dikke plaat voor zijn hoofd !!!
  Het is zeker ongelooflijk dat hij relax in zijn V.I.P Box kan zitten met een dikke grijns op zijn gezicht en moet lachen om de berichtgeving in de krant ..

  1. Kobus

   Vraagje; Is dit dezelfde Waardenburg die destijds een makelaardij had samen met Van der Voort uit Schagen??
   Zijn ze later niet uit elkaar gegaan, maar waarom??

   1. Rechtvaardigheid

    Ja klopt … Ze Laten een spoor van ellende achter …. Mooie praatjes en voor de rest weinig inhoud !!!!!

 6. Jan

  Nu krijgt een iemand hier schuld in zijn schoenen geschoven wat natuurlijk ook zijn verantwoording is, maar waar zijn de andere namen in dit verhaal, die “grote” P. mijnen in deze heeft hier ook n debet aan, ze hebben n prachtig ideaal gehad wat heel veel geld koste en waar tekort terug kwam door sponsors en bezoekers! En als dat niet binnen komt dan kan je vechten tegen de bierkaai, maar dat ga je echt niet redden helaas! Ondanks de mooie beloftes en prachtige entourage van de “kings palace”
  http://www.basketballleague.nl/nieuws/411

 7. Huib Theeuwkens

  De coach is niet weggelopen, maar weg getreiterd. Als de huur van je flat, als laatste druppel, niet wordt betaald, zoals contractueel is afgesproken, en je wordt uit je huis bij gezet, dan kan je toch maar één conclusie trekken. Chapeau Jaumin. Een diepere buiging voor u. Het bestuur c.q. dhr. Waardenburg heeft met iedereen ruzie, alleen niet met zichzelf. Met spelers van het vorigeseizoen, die nog achterstalling loon moeten ontvangen, een spelersmakelaar en diverse andere leveranciers, dus aan wie zou het nu liggen??????????

 8. Basketbal Liefhebber

  Iedereen wordt weggetreiterd of weggestuurd, Hoeveel vrijwilligers en medewerkers van het eerste uur zijn er nog. Zegt toch genoeg.

 9. Mikr

  Spijtig om te moeten lezen dat niet alleen ik gedupeerd ben door Dhr Waardeburg. Als makelaar viel deze meneer al door de mand. Jammer dat dit nu ook ten kosten gaat van de sport. De volgende sponsor iets beter doorlichten misschien.

 10. Basketbalfan

  Ik volg de Den Helder Kings en zijn problemen al een poosje en sommige zaken zijn mij niet duidelijk. Zover ik begrepen heb is Den Helder Kings een BV die hangt hoogst waarschijnlijk onder een ander BV. Dit zou Dante Vastgoed kunnen zijn. Op zich niet zo belangrijk. Wat wel belangrijk is voor mij is Dante, deze was toch tot vorig seizoen hoofdsponsor? Dante en Kings zijn toch van dezelfde eigenaren? Er is in ieder geval sprake van enige verbinding tussen beide. Hoe kan het dan gebeuren dat de hoofdsponsor stopt? Dat zijn zij toch zelf? Hoe zit dat contractueel? Mocht Dante het contract die volgens mij meer jarig was ontbinden? Hoe zit het met de heer Mijnen? Kan deze zomaar zeggen, ik stop ermee? Ik zelf hoop echt dat er een sponsor in wil stappen of dat iemand de aandelen wil overnemen. Echter acht ik deze kans klein. Maar wat gebeurt er bij een faillisement? Een BV zou te zorgen voor de bescherming van de aandeelhouders? Maar wat nu als er bestuurlijk wanbeleid wordt geconstateerd, dan bestaat de mogelijkheid dat de bestuurders privé worden aangesproken. Leuke hobby een basketbalclub beginnen.

  1. Jan

   juist Basketbalfan, Dante vastgoed is van de HR Mijnen, misschien is daar later de heer Waardeburg bij gekomen, maar in eerst instantie is het n BV van Mijnen om zijn prive te beschermen voor zijn nieuwe hobby “uit de hand gelopen” een bewijslast voor geen goed ondernemerschap is lastig, als er echt geflest is, is dat wel te bewijzen, maar dat lijkt me niet in dit geval, Dante en de Kings zijn van de zelfde eigenaar, en als die eigenaar besluit(misschien uit blinde paniek) te stoppen kan dat natuurlijk niet zo makkelijk, maar de desbetreffende eigenaar heeft zijn mailadressen gestopt en zijn mobiel uitgezet(simkaart door geknipt en een andere erin!), maar als de waarheid allemaal bovenkomt zal deze eigenaar er zeker nog n staartje van meekrijgen lijkt mij!

    1. Jan

     het gaat altijd over geld! alles draaid daarom, lees onkosten onroerendgoed, medewerkers en zo kan je nog wel n tijdje doorgaan, de Kings deden het op sociaalvlak heel erg goed denk ik, er kwamen veel positieve zaken naar buiten die je een gevoel gaven dat er eindelijk weer iets moois onstond in Den Helder, het is zo jammer dat er geen hulp kwam van derde partijen zoals gemeente en/of poort van Den Helder. want zonder sposors en deze partijen op deze korte termijn van drie jaar kon dit niet lukken. heel jammer eigenlijk, maar je moet hoop houden lijkt mij, maar of dat realistisch is?????????

 11. Basketbalfan

  Paul Mijnen Beheer BV is een houdstermaatschappij. Het is (gedeeltelijk) eigenaar van de volgende in Nederland gelegen entiteiten:

  Niveau 2
  Kingsdome BV, gelegen aan de Schootenweg 2 in Den Helder (gemeente Den Helder)

  Topbasketball Den Helder Kings BV, gelegen aan de Schootenweg 2 in Den Helder (gemeente Den Helder)

  Dante Vastgoed BV, gelegen aan de Schootenweg 2 in Den Helder (gemeente Den Helder)

  Ik snap alleen de rol van de heer Waardenburg hier niet in. Hij heeft misschien wel aandelen in topbasketbal en de Kingsdome.

 12. Toon

  Uit alle reacties blijkt maar weer eens dat het niet om de sport gaat maar om het geld. Meld hier ook eens dat het eerste (maar ook misschien laatste) Summercamp van de Kings een succes was, waarbij bevlogen pupillen en coaches er alles aan deden om de sport onder de aandacht te krijgen. De indruk die de Den Helder Kings nu achterlaten bij basketball minnend publiek is niet positief. Jammer…

 13. Basketbalfan

  Toon:) in het verleden behaalde resultaten bieden geen garanties voor de toekomst. We kunnen terug kijken en komen tot ontdekking dat er best positieve ontwikkelingen zijn geweest. Maar nu zal er rap een portemonnee open moeten om de Kings er doorheen te trekken. En dat heeft niets met positiviteit te maken, maar gewoon realisme.

 14. Rechtvaardigheid

  Niet alleen voor de de Kings portemonnee open trekken … Er zal ook een portemonnee opgetrokken moeten worden voor al die mensen die nog geld tegoed hebben van deze …….. Mag je zelf invullen !!!!

 15. Toon

  @Basketbalfan en @Jan Helemaal gelijk. blijft als een paal boven water dat andere clubs de berichtgeving omtrent de DHK’s ook lezen en daar ook conclusies uit trekken. Het moet als een paal boven water staan dat er basketball op top niveau gespeeld wordt in Den Helder. Dit betreft niet alleen de DHK’s maar alle teams uit Den Helder.

  Geld is altijd nodig om (voor welke sport dan ook) je team of teams in de picture te krijgen. Ik als basketbal liefhebber ben realistisch genoeg om te zien dat de potentie er is, nu nog de rotte plek uit de appel en weer lekker ballen!!

Reageren is niet meer mogelijk.