DHA-A leader
DHA-A leader

Kinderboerderij De Helderse Vallei weer open

Kinderboerderij De Helderse Vallei weer openDen Helder – De kinderboerderij op De Helderse Vallei is weer geopend. Er zijn geen nieuwe gevallen van vogelgriep gevonden. Dat betekent dat kinderboerderijen die buiten het besmette- of toezichtsgebied liggen per direct weer open mogen voor publiek, mits ze kunnen voldoen aan de afschermplicht.

Op zondag 16 november werd vastgesteld dat de vogelgriep bij een pluimveebedrijf in Hekendorp (gemeente Oudewater) een zeer besmettelijke variant voor gevogelte is. Voor kippen is deze variant zelfs dodelijk. Kinderboerderijen moesten daarom per direct maatregelen treffen, waaronder ook De Helderse Vallei.

Tot en met 18 december blijft de afschermplicht gelden. “Afschermplicht betekent dat ons pluimvee en de andere gehouden vogels zodanig afgeschermd moeten worden dat ze niet in direct contact kunnen komen met wilde vogels, met ander vee en/of huisdieren die op het bedrijf aanwezig zijn of met bezoekers”, zo laat DHV weten. “De kippen, duiven, ganzen, eenden, kalkoenen en pauwen blijven daarom de komende maand in de stallen, en bezoekers kunnen alleen de andere dieren bezoeken en aaien.”

De Helderse Vallei is te vinden bij parkeerplaats Donkere Duinen in Den Helder. Kijk voor informatie op www.deheldersevallei.nl.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: