DHA-A leader
DHA-A leader

Politie komt langs om boetes te innen

Mensen die nog een achterstallige boete hebben openstaan, kunnen volgende week politie aan de deur verwachten (politiebureau Den Helder).Den Helder – Mensen die nog een achterstallige boete hebben openstaan, kunnen volgende week politie aan de deur verwachten. De politie besteedt, in het kader van een landelijke actie, extra aandacht aan de inning van niet-betaalde boetes.

Ook mensen die zich niet gemeld hebben voor een taak- of gevangenisstraf kunnen agenten aan hun deur verwachten. Daarnaast wordt de recherche ingezet om veroordeelde burgers te vinden die zich bewust schuil houden voor de politie. Ook worden er opsporingsmiddelen zoals de ANPR ingezet (scannen van voertuigenkentekens).

Door deze actie vooraf aan te kondigen geeft de politie betrokkenen een laatste kans om alsnog naar het politiebureau te gaan om te betalen of zich te melden, zonder de verrassing van politie aan de deur. Het merendeel van de mensen betaalt hun opgelegde boete of zit de vrijheidsstraf uit. De politie richt zich met deze intensieve controles op mensen die na diverse kansen van de overheidsinstanties die de straffen hebben opgelegd, nog steeds niet betalen.

Landelijke actie
Deze landelijke actie wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd onder de vlag van de nationale politie. Met de actie wil de politie laten zien dat niemand zijn of haar boete of opgelegde straf ontloopt. Boetes moeten nu eenmaal worden betaald en straffen uitgezeten. Niemand mag de dans ontspringen.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

4 reacties

    1. Bodelo

      Ja qrap, heel vervelend. Maar typerend voor deze maand is; “wie zoet is krijgt lekkers. Maar wie stout was de …. politie op de stoep!”.

Reageren is niet meer mogelijk.