DHA-A leader
DHA-A leader

Zwemdiploma’s voor de Superkanjers

De Superkanjers en de instructeurs van msv Zeemacht (aangeleverde foto).Den Helder – Bij msv Zeemacht is de afzwemsessie voor de diploma’s weer begonnen. Zaterdag 15 november was het de beurt aan de kinderen voor het C-diploma.

Het was een gezellige drukte in het zwembad Het Heersdiep. Maar liefst 21 kinderen gingen op voor het C-diploma van het Zwem-ABC. Vele supporters kwamen om de kinderen aan te moedigen. Ook kwam er speciaal een rapporteur van het Nationaal Platform Zwembaden/Nationale Raad Zwemdiploma’s; steeksproefsgewijs wordt bekeken of de organisatie goed is, of de beoordelingscommissie het werk goed doet en natuurlijk werd er ook gekeken of de kinderen goed zwommen.

En wat moesten deze kinderen er hard voor werken. Met name het eerste onderdeel is al heel moeilijk: gekleed in regenjack, shirt met lange mouwen, lange broek en schoenen met koprol in het water gaan, watertrappen, drijven. Dan 50 meter zwemmen onderwijl onder een mat door en er over heen, en dan ook nog 50 meter rugzwemmen. In ons waterrijke land zijn dit wel de zaken waar de kinderen handig in moeten zijn, mochten ze onverwacht met kleren en al in het water terecht komen. Deze kinderen weten zich dan goed zelf te redden. En daar is het zwem-ABC op gemaakt. Zonder moeite werden ook de andere eisen voor het C-diploma afgewerkt.

Allen geslaagd
Daarna was het wachten op de beoordelingscommissie. In de tussentijd sprak de voorzitter van msv Zeemacht, Jellie Gatowinas, de kinderen en bezoekers toe. Zij vroeg applaus voor de instructeurs, al de mensen in het oranje rond het bad. Dit zijn toch de mensen die de kinderen dit allemaal hebben aangeleerd. Ook de rapporteur wilde wat zeggen, het allerbelangrijkste was natuurlijk de einduitslag: alle kinderen geslaagd! Luid applaus volgde voor deze superkanjers.

De voorzitter van de elementaire zwemafdeling, Wietske de Weerdt, vertelde dat de kinderen gewoon door kunnen gaan met zwemmen bij msv Zeemacht. Bijvoorbeeld de lessen Survival, Snorkelen, Zwemvaardigheid, Springen van de plank en zelfs wedstrijdzwemmen.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: