DHA-A leader
DHA-A leader

Fietsster onder vrachtwagen (update)

Ernstig ongeval kruising Moormanbrug / Nieuwediep (DHFOTO).Den Helder – Op de kruising Moormanbrug / Nieuwediep is maandagmiddag rond 17.00 uur een fietsster onder een vrachtwagen terecht gekomen. Het slachtoffer kon na ruim een uur onder de wagen vandaan worden gehaald en is per traumahelikopter overgebracht naar het VU in Amsterdam,

Hoe het ongeval kon gebeuren is nog onduidelijk. De vrouw raakte na de aanrijding bekneld onder de vrachtwagen. Politie, ambulance, brandweer, Marine en de Koninklijke Marechaussee werkten vervolgens samen om de vrouw zo snel als mogelijk was te redden. De Marine zette een kraan in, waarmee de vrachtwagen omhoog kon worden getild.

Ernstig ongeval kruising Moormanbrug / Nieuwediep (DHFOTO).Ernstig ongeval kruising Moormanbrug / Nieuwediep (DHFOTO).Ernstig ongeval kruising Moormanbrug / Nieuwediep (DHFOTO).Ernstig ongeval kruising Moormanbrug / Nieuwediep (DHFOTO).

Direct na het ongeval werd de kruising afgezet en publiek op afstand gehouden. Volgens de bevelvoerder van de politie is de vrouw in stabiele toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar is wel sprake van ernstige verwondingen.

Foto’s: www.dhfoto.nl

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

4 reacties

 1. fendermen

  als ik de foto bekijk,sloeg de vrachtwagen rechts af, de chauffeur heeft de fietser vermoedelijk over het hoofd gezien[dode hoek].
  in dit geval is het een verzekeringskwestie,mocht de vrouw blijvend letsel aan over houden zal het bedrijf diep in de buidel moeten tasten.
  tis een gevaarlijke kruising

 2. jz

  Woon zelf op de binnenhaven maar leuk hoor de hele dag joekels voor de deur langs scheuren.Kon ook niet goed blijven gaan.
  zoveel volle vrachtwagens over het dijkje genoemd de binnenhaven dat zal scheuren in de toekomst gaan opleveren en talloze gevaarlijke acties met fietsers van de marine.Bedrijf mag een goede verzekering uit kiezen denk

 3. jz

  Kinderen van het laatste stuk binnenhaven en van onrust kunnen niet uit hun straat vandaan want er zijn geen eens fatsoenlijke over steek plaatsen lang leve gemeente Den helder en hun nieuwbouw projecten

Reageren is niet meer mogelijk.