DHA-A leader
DHA-A leader

Hulpdiensten zoeken vergeefs naar drenkeling

Duikers gaan te water voor de zoekactie (DHFOTO).Den Helder – Brandweer, ambulance en politie hebben vanaf het begin van de avond langs de Doggersvaart vergeefs gezocht naar een drenkeling. Even tegen zessen kwam er namelijk een melding binnen dat een man te water was geraakt. De getuige reed over de rotonde en zag naar eigen zeggen dat iemand vanaf het gras in de sloot sprong.

Meerdere brandweerwagens en ambulances kwamen ter plaatse. De politie zette de weg af tussen de rotonde Doggersvaart/Nieuweweg tot voorbij het spoor. Omdat onduidelijk was waar de man te water zou zijn geraakt, gingen de hulpverleners met zaklampen naar hem op zoek. Ook de traumahelikopter werd opgeroepen en uit Friesland kwam een duikteam.

Nadat eerst gezocht werd aan de kant van De Schooten, werd rond 18.08 uur besloten ook aan de andere kant van de Nieuweweg te zoeken, dus langs de Doggersvaart aan de kant van Nieuw Den Helder.

Brandweerbootje wordt te water gelaten voor de zoektocht (DHFOTO).Veel hulpverleningsinstanties betrokken bij de zoekactie (DHFOTO).Vergeefs
Een paar minuten voor 19.00 uur vertrok de traumaheli weer, het vermeende slachtoffer was op dat moment nog altijd niet gevonden. Wel was inmiddels een tweede duikteam gearriveerd. Om 19.00 kwamen ook de duikers uit het water en werd de zoekactie gestaakt en de weg weer vrijgegeven.

Foto’s: www.dhfoto.nl

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

2 reacties

Reageren is niet meer mogelijk.