DHA-A leader
DHA-A leader

IMARES neemt intrek in Zeevaartschool

Per juni 2015 zal IMARES de Zeevaartschool Den Helder in gebruik nemen als de nieuwe vestiging IMARES Noord (aangeleverde foto).Den Helder – Per juni 2015 zal IMARES de Zeevaartschool Den Helder in gebruik nemen als de nieuwe vestiging IMARES Noord. In november 2014 ondertekenden de Raad van Bestuur van de Wageningen UR (University and Research centre) en Woningstichting Den Helder hiertoe een overeenkomst.

In de komende maanden wordt begonnen met de aanbouw van de laboratoria aan de zuidkant van de Zeevaartschool. Het gebouw zelf zal ook aan de binnenkant de nodige aanpassingen ondergaan. Uitgangspunt hierbij is het unieke karakter van het gebouw te respecteren. De bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door Dozy BV. Met de komst van IMARES in het karakteristieke pand aan het Ankerpark behoudt Den Helder een hoogwaardig bedrijf met veel werkgelegenheid in haar stad.

IMARES zit momenteel in de regio nog verspreid over drie locaties die straks intrek nemen in de Zeevaartschool. Verder heeft het instituut vestigingen in IJmuiden en Yerseke. IMARES is hét Nederlandse kennisinstituut voor toegepast marien ecologisch onderzoek en doet onderzoek en adviseert bedrijfsleven en overheden op het gebied van duurzaam beheer en gebruik van zee- en kustgebieden. Het instituut telt ruim 200 medewerkers. De onderzoeksfocus van de IMARES vestiging noord ligt op marine ecologie en maritieme technologie.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

2 reacties

  1. Bodelo

    Inderdaad uitstekend nieuws! Het is toch een beetje een “verdom” hoekje met de inmiddels vertrokken Chinese restaurant houder. Ik ben blij dat er weer invulling aan deze plek wordt gegeven.

Reageren is niet meer mogelijk.