DHA-A leader
DHA-A leader

Politie int 124.000 euro aan boetes, 41 aanhoudingen

Meer dan 570 inwoners uit Noord-Holland met openstaande boetes of niet uitgezeten gevangenisstraffen hebben afgelopen week bezoek gehad van de politie (DHFOTO).Regio – Meer dan 570 inwoners uit Noord-Holland met openstaande boetes of niet uitgezeten gevangenisstraffen hebben afgelopen week bezoek gehad van de politie. Tijdens deze week, onderdeel van een landelijke actie, zijn 41 personen aangehouden en is 124.000 euro aan openstaande boetes geïnd.

De personen werden aangehouden omdat zij nog een gevangenisstraf hadden openstaan, gezocht worden in verband met het afnemen van DNA, betrokkenheid bij het plegen van een strafbaar feit of omdat zij openstaande boetes hadden en deze niet wilden of konden betalen. Deze actie is over het algemeen rustig verlopen zonder noemenswaardige incidenten.

Deze landelijke actie werd dit jaar voor het eerst georganiseerd. Met de actie wil de politie bereiken dat mensen die zich onttrekken aan een boete of straf, deze alsnog voldoen of uitzitten. Daarnaast laat de politie met de actie zien dat mensen die zich aan hun straf onttrekken, de dans niet ontspringen.

Foto: www.dhfoto.nl

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

4 reacties

 1. Gertjan

  De eindejaarsuitkering is binnen dus op zich wel goed gepland deze actie. Net als dat mensen op Schiphol worden aangehouden en kunnen kiezen tussen betalen of niet op vakantie.

 2. Maxie

  Dan hebben die mensen het flink bont gemaakt,124.000 over 41 mensen.

  Dat is per persoon 3024,39€.
  Ze kunnen beter een huishoudboekje nemen.

  1. dagobert

   Je leest het verkeerd. Er zijn 41 mensen aangehouden. Dat kan om allerlei redenen zijn. In totaal zijn er 570 bezoekjes afgelegd bij mensen waar justitie nog een appeltje mee te schillen had.

Reageren is niet meer mogelijk.