DHA-A leader
DHA-A leader

Dode na ruzie bij ’t Wijkhuis

Dode na ruzie bij 't Wijkhuis (DHFOTO).Den Helder – Een 36-jarige man uit Den Helder is zaterdagavond overleden aan de gevolgen van een mishandeling. Die vond ’s morgens rond 06.45 uur plaats nabij ’t Wijkhuis in Nieuw Den Helder. De politie zoekt getuigen.

Rond 6.45 uur had de man ruzie met een andere 36-jarige man en raakte hierbij dusdanig gewond aan zijn hoofd dat hij met spoed naar het ziekenhuis moest worden overgebracht. De verdachte, een man zonder vast woonadres, is korte tijd later aangehouden. Later op de dag meldde de politie dat het slachtoffer aan zijn verwondingen was overleden.

Bij de vechtpartij waren vermoedelijk vele getuigen. De politie onderzoekt de toedracht van de mishandeling en vraagt getuigen om contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

27 reacties

 1. jz

  Doen ze zelf nie genoeg blijkbaar,bij een buurthuis ook altijd wat daar!
  Laat mijn kinderen daar niet spelen,wel zonde van al het geld.

 2. Dorian

  R.I.P. Chopi sterkte met dit verlies voor al zijn kinderen, familie en zijn vele vrienden.

 3. nico

  Wie geeft er nu een vergunning af voor een feest tot 8 uur s”morgens het moet niet gekker worden lekker als je er vlakbij woont je had het van te voren kunnen weten dat dat daar niet goed zou gaan

 4. Flip B

  Op een ander medium was te lezen dat het feest in het wijkhuis duurde tot 8 uur in de ochtend. De horeca mag slechts tot 2 uur de deur open hebben en maximaal om 4 uur moet iedereen het pand hebben verlaten. Wie is hier fout? Als het wijkhuis geen vergunning had voor dit feest dient deze direct door de gemeente voor onbepaalde tijd worden gesloten! Hadden ze wel een vergunning voor dit feest dan heeft de burgemeester wat uit te leggen aan de bevolking maar zeker ook aan de horeca! En waarom heeft de politie niet ingegrepen als er geen vergunning zou zijn, deze worden ook aangestuurd door de burgemeester! Conclusie; burgemeester u heeft wel het een en ander uit te leggen…Geen uitleg van de burgemeester? Gemeenteraad geef hem dan een enkele reis naar Groningen!

  1. RB

   wacht gewoon het echte onderzoek af zonder al voorbarig mensen met pek en veren de stad uit te sturen…..

 5. Peter

  Deze Stichting had een vergunning gekregen tot een feest die mocht duren tot acht uur in de morgen. Inderdaad onbegrijpelijk. Een ieder kon voorzien dat dit mis zou gaan!!!

 6. Bodelo

  Net als velen hier verbaas ook ik mij er over dat er een vergunning is afgegeven voor een feest wat tot 8 uur de volgende ochtend duurt. Juist voor een risico feest? Het is verbazingwekkend!
  Het suffe is; al had alles netjes en ordentelijk verlopen dan was dit nooit bekend geworden.

 7. Peter

  Jawel Bodelo, ik wist het wel!!!
  Ik verbaasde me des te meer omdat een ontheffing van sluitingstijd voor een feest voor 40-70 jarigen werd geweigerd.

 8. hellen

  Vorig jaar was er een zelfde ontheffing voor een zelfde feest namelijk carribean carnaval,de ontheffing is aangevraagd om het feest gelijk te laten lopen met het carnaval in de thuislanden
  Vorig jaar is dit ook keurig verlopen,sterker nog,er zijn toen 14 feesten gegeven zonder problemen.maar alser dan iets gebeurd staan de schreeuwers vooraan,er is nog geen duidelijkheid over wat hoe en waarom het gebeurd is ,laten we dat eerst maar eens afwachten

  1. Bodelo

   Hellen, ik schreeuw niet. Integendeel (en voor jouw informatie; vorig jaar kwam ik ook in het Wijkhuis). Maar waar ik mij over verbaas is dat er een vergunning wordt afgegeven tot 08.00 uur terwijl niet 1 evenement in onze stad dit voor elkaar krijgt. Peter wist het wel, ik verbaas mij er over.
   En dan vervolgens noem ik dit een risico evenement, dat klopt. Als fervent Carnavalsvierders in Rotterdam weten we allemaal waarom het feest daar niet na 00.00 door gaat, namelijk verhoogd risico.
   De wijkhuisbeheerder (met betrekking tot het deur beleid) en de gemeente hebben heel veel uit te leggen!

 9. gast

  Ik mis reactie van een trouwe reageerder Hans Boskaljon, die zijn uitleg zou ik nu wel eens willen weten.

 10. Peter

  Hellen, jij denergeerd een aantal reacties als zijnde van schreeuwers afkomstig zonder dat je zelf weet waar het in sommige gevallen om gaat en wat er zich meer afspeelt waar je geen weet van hebt. Je geeft aan 14 feesten. Allemaal tot acht uur in de morgen een vergunning????

  1. hellen

   Peter,aangezien ik bijna 2 jaar barcoordinatrice geweest ben in het wijkhuis en de feesten en andere bezigheden gecoordineerd heb,erbij aanwezig geweest ben en daar ruim 60 uur in de week mee bezig was,was en ben ik redelijk goed op de hoogte van het wel en wee in en om de wijk en ’t wijkhuis
   De vergunning wordt eenmaal per jaar aangevraagd ivm het tijdsverschil tussen nederland en de antillen,dit omdat er een live verbinding wordt gemaakt via de televisie vanwegen het kiezen van de koning en koningin van het carnaval op curacao,dit met alle veiligheidsregels die daarvoor worden vereist zoalso.a beveiliging
   Alle andere evenementen gelden er voor het wijkhuis zelfs strengere regels inzake,sluitingstijden en beveiliging,bv voor koninginnendag maar dan hoor ik niemand zeggen dat het niet eerlijk is
   Mijn mening vind ik dus derhalve wel degelijk ter zaken doende
   Vind jij dat denegrerend ,soit

   Het ongeval vond niet plaats bij het wijkhuis maar verderop in de straat
   Ik vind het al heel triest dat deze discussie de boventoon voert terwijl er nog geen officieel politierapport is,dat vind ik denegrerend,er is iemand overleden,een fijn mens met een familie,een vrouw en kinderen

 11. A.H.C.

  Ik lees alleen maar boze reacties over het wel of niet mogen afgeven van een vergunning. Realiseren jullie je wel dat er iemand omgekomen is die kinderen achter laat? Dat lijkt me stukken belangrijker dan een stomme vergunning of is een mensenleven niets meer waard?
  Dus stop met dat domme gedoe, laat de politie het uitzoeken en toon eens wat medeleven.
  Sterkte voor de nabestaande.

  1. Bodelo

   Beste A.H.C., die vergunning is (zoals het zich nu laat aanzien) juist de hoofdreden tot het trieste einde van dit feest. Dus nee, de discussie gaat (wat mij betreft zeker) nog even door.

 12. serina hartman

  Vergunning of geen vergunning laat of niet laat !!!!! Lieve chopie ,ik had je graag nog willen tegenkomen in den helder ..nu nooit meer !!! RIP veel kracht en steun voor je vriendin en kinderen

 13. oneens

  Triest sterkte voor de nabestaanden.
  Mede om dit soort wantoestanden te voorkomen is in de horeca (en het centrum) door B en W besloten om een sluitingswet om 02.00u ,horeca vergunningen etc etc te handhaven en daar streng op toe te zien.
  Maar wanneer er dus een ‘probleem’ groep in beeld komt, waar men geen antwoord op heeft, daar men bang is voor die welbekende ‘racisme/discriminatie’kaart geeft de Gemeente een ontheffing/vergunning af. Dit was niet gebeurd als feest om 02.00u af was afgelopen.
  Burgemeester mag het uitleggen, daar een ieder ander die iets organiseert zich echt aan de ontheffing dient te houden anders riskeert de organisator strafmaatregelen.
  Zelfs jongelui die prive in een schuurtje zitten hebben last van controlebehoefte van de gemeente, maar een wijkcentrum kan blijkbaar zomaar fungeren als feestlocatie. PS wie betaalde dat feest, laat maar…een subsidiepot waarschijnlijk!

   1. Bodelo

    Die zekerheid bestaat er niet RB. Wel is op andere fora te lezen dat de organisator zelf al besloot het “feest” te voortijdig te beëindigen. En dat was niet omdat het zo gezellig was …

  1. hellen

   De sluitingswet is ingesteld om de gemeente schagen te vriend te houden,de politie te ontzien en het stadshart minder aantrekkelijk te maken ivm de rijkswerf
   Het heeft zelfs een negatieve invloed qua onrust en ruzies op straat vandaar dat de gemeente amsterdam weer open sluitingstijden in gaat voeren

 14. p

  Wat een reakties en vooroordelen zeg jammer mijn kids spelen graag in de speeltuin mogen helaas niet alleen omdat ie te ver is maar is nooit iets gebeurd terwijl mijn kids daar speelde..?!

 15. Henk

  Er is dus nu een president door de gemeente gecreëerd, De eerste volgende die een feest wil organiseren tot 8 uur kan dit niet geweigerd worden, anders is het een vorm van discriminatie.

  1. hellen

   Dat zou andersom dan ook zo moeten werken en dat is helaas maar al te vaak niet het geval,de enige reden dat er voor dit feest een vergunning wordt aangevraagd is dat de twee landen met een tijdsverschil te maken hebben,er zou dus een precedent gecreeerd zijn als dat ook het geval zou zijn bij een nieuwe aanvraag van andere personen

Reageren is niet meer mogelijk.