DHA-A leader
DHA-A leader

Radar waait van vuurtoren Lange Jaap

Vuurtoren Lange Jaap heeft zaterdag door de storm de radar verloren (DHFOTO).Den Helder – Vuurtoren Lange Jaap heeft zaterdag door de storm de radar verloren. Daardoor is er nu geen radardekking in het Schulpengat. Voor de Kustwacht is dit niet echt een groot probleem, zo laat een woordvoerder weten. Voor de Verkeerscentrale op Fort Harssens is het iets lastiger.

Door het ontbreken van de Helderse radar is het wat lastiger de precieze verkeersstromen in het Schulpengat in de gaten te houden. Zeker als een schip geen AIS-transponder heeft (veelal de wat kleinere schepen), betekent dit dat bij een geval van nood dit niet of nauwelijks is op te merken door de centrale.

Voor de Kustwacht is de situatie minder ernstig. “Wij bekijken de grotere gebieden en het stukje Den Helder wordt ook opgepikt door radarsystemen in de regio”, aldus een woordvoerder. Een monteur moet bekijken of de afgewaaide radar te herstellen is.

Foto: www.dhfoto.nl

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

4 reacties

  1. elsido

    Nou die radar word niet meer hersteld. Volledig in tweeën geknakt. Er hangen nog stuk los. Als de wind gaat draaien kan het nog wel eens gevaarlijk worden.

  2. Bodelo

    En gisteren (dd. 18-01) zag ik de nieuwe radar al weer ronddraaien. Dat is erg snel geregeld!

Reageren is niet meer mogelijk.