DHA-A leader
DHA-A leader

Helderse Vallei weer vier jaar partner van gemeente Den Helder

Ook de komende vier jaar is stichting De Helderse Vallei weer dé partner van de gemeente op het gebied van natuur- en milieueducatie. Den Helder – Ook de komende vier jaar is stichting De Helderse Vallei weer dé partner van de gemeente op het gebied van natuur- en milieueducatie. Afspraken over hun samenwerking zijn onlangs vastgelegd in een nieuwe samenwerkingsovereenkomst.

De gemeente nam in 2009 het initiatief tot de oprichting van De Helderse Vallei. Inmiddels is de stichting uitgegroeid tot een krachtige partner die binnen de gemeente Den Helder natuurbeleving en milieueducatie dichter bij de inwoner brengt. Het recreatieknooppunt Helderse Vallei, waar de stichting een belangrijke rol inneemt, is inmiddels ook een prachtige en gewaardeerde locatie. Niet alleen voor de bewoners van de gemeente Den Helder, maar ook voor vele mensen van buitenaf.

Voor de komende vier jaren wil de gemeente De Helderse Vallei weer inzetten om kennis over natuur te delen met bewoners en bezoekers. Kinderen die geboren worden in de gemeente Den Helder hebben recht op natuur. Ze hebben het recht om op te groeien in een omgeving met groen waarin zij spelen, leren en bewegen en zo een basis leggen voor een duurzame levenshouding. Inwoners en bezoekers van Den Helder krijgen voorbeelden en inspiratie voor het kunnen maken van duurzame keuzes. De Helderse Vallei helpt ze daarbij. Daarnaast is de stichting verantwoordelijk voor het beheer van het recreatieknooppunt en het onderhouden van een goed netwetwerk van samenwerkingspartners.

Eigen inkomsten
De stichting is succesvol in het genereren van eigen inkomsten. Onder meer door diverse succesvolle fondsenwervingsacties. Zoals de realisatie van het hertenkamp in 2012 met een crowdfunding project van € 19.000 euro en versterken van het recreatieknooppunt in 2013 en 2014 met een provinciale investering van in totaal € 297.000. Deze injectie heeft inrichting en beheer van het terrein sterk verbeterd.

De Helderse Vallei draait volop, mede dankzij de inzet van zeer gemotiveerd personeel, sponsoring, goodwill van leveranciers, ondersteuning door vrijwilligers, cliënten van dagbesteding en de inzet van andere partijen zoals Verenigingen, Buurtbeheer Nieuw Den Helder en Werkgroep Vrijwillig Landschapsbeheer. De afgelopen jaren is er een exponentiële groei van bezoekers tot stand gebracht van 20 duizend (raming 2010) tot 80 duizend bezoekers (raming 2014).

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

4 reacties

  1. Dick Berts

    Gefeliciteerd gemeente, dan de Helderse Vallei het nog vier jaar wil doen! Een prachtig en goedlopend project.

Reageren is niet meer mogelijk.