DHA-A leader
DHA-A leader

Jongen (15) betaalt met vals briefje van 50

Jongen (15) betaalt met vals briefje van 50.Den Helder – De politie heeft zaterdagavond rond 21.00 uur een 15-jarige jongen uit Den Helder aangehouden voor het uitgeven van vals geld. Hij betaalde in een winkel aan de Marsdiepstraat met een vals briefje van 50 euro.

De jongen had eerder op de avond iets gekocht in de winkel aan de Marsdiepstraat. Toen de verdachte de winkel al had verlaten kwam de winkelier erachter dat het briefje van vijftig waar hij mee had betaald vals was. Tot verbazing van de winkelier liep de jongen een uur later weer zijn winkel in. De man heeft de jongen gevraagd te wachten tot de politie kwam. Agenten hebben de jongen aangehouden en er is onderzoek ingesteld.

De politie raadt ondernemers aan om extra alert te zijn op vals geld. Wees consequent in het controleren van de echtheid van briefgeld. “Als u vals geld heeft aangenomen of twijfelt of u vals geld heeft aangenomen, vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844.”

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

3 reacties

  1. Dick Berts

    We betalen inmiddels allemaal met vals geld. Alleen staat op de criminaliteit van de gewone man een zware straf en op die van de bankiers een bonus.

Reageren is niet meer mogelijk.