DHA-A leader
DHA-A leader

Vierde boete voor notoire drankrijder

Vierde boete voor notoire drankrijderDen Helder – Sommige mensen lijken het maar niet te willen leren. Een 26-jarige man uit Den Helder werd gepakt terwijl hij met drank op op een bromfiets reed. Dat was niet voor het eerst, want de man was al eerder bekeurd wegens rijden onder invloed in 2010, 2011 en 2012.

Vrijdagmorgen (rond middernacht) zag de politie twee personen op een bromfiets rijden. De passagier droeg geen helm. Toen de politie de bromfiets aan de kant had gezet, bleek de bestuurder alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 515 ug/l. Dat is ruim twee maal het maximum van 220 ug/l.

De passagier krijgt een bekeuring wegens het niet dragen van een helm, de bestuurder wegens rijden onder invloed. Bovendien wordt een onderzoek ingesteld naar zijn rijvaardigheid.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: