DHA-A leader
DHA-A leader

Wijkverpleegkundigen Omring opgeleid voor regelen wijkverpleging

Wijkverpleegkundigen Omring opgeleid voor regelen wijkverpleging.Den Helder – Omring heeft haar wijkverpleegkundigen opgeleid, zodat zij zelf wijkverpleging kunnen regelen voor mensen die dat nodig hebben. Ook kunnen zij nu voor bestaande klanten verlenging of aanpassing (herindicatie) van de wijkverpleging regelen. Donderdag ontvingen alle wijkverpleegkundigen van Omring het certificaat ‘Vakbekwaam Indiceren’.

Tot 1 januari bepaalde het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) voor welke wijkverpleging mensen thuis in aanmerking kwamen. Dat ligt nu bij de wijkverpleegkundigen. “Om onze wijkverpleegkundigen hiervoor klaar te stomen, hebben alle wijkverpleegkundigen een driedaagse training gevolgd. De wijkverpleegkundigen zijn enthousiast dat zij nu zelf bevoegd zijn om de benodigde wijkverpleging thuis in te zetten.”

Landelijk is afgesproken dat vóór 1 mei de wijkverpleegkundigen tachtig procent van de mensen die nu wijkverpleging hebben, hebben gesproken over verlenging of aanpassing van de wijkverpleging (herindicatie). Hoe gaat dat in zijn werk? De wijkverpleegkundige neemt contact op met de klant. De klant, mantelzorger(s) en wijkverpleegkundige bespreken samen welke wijkverpleging nodig is. Nieuw daarbij is dat de klant zelf aangeeft wat hij als eerste wil aanpakken. Bijvoorbeeld als hij een wond heeft die niet geneest, geeft hij aan dat hij het liefste snel weer mobiel wil worden, zodat hij met zijn dochter boodschappen kan doen. Dan heeft hij tenminste invloed op het eten van gezonde voeding wat weer een positief effect kan hebben op het genezen van de wond.

Contact
De wijkverpleegkundigen benaderen alle bestaande klanten voordat de indicatie afloopt. Mensen die wijkverpleging nodig hebben, kunnen contact opnemen met de wijkverpleegkundige in hun buurt, via 088 – 206 89 10. Mensen met een Persoonsgebonden Budget (PGB), die een herindicatie nodig hebben, kunnen contact opnemen met ZO… via telefoonnummer 0229 – 206 900 voor de regio West Friesland of 0223 – 650 177 voor de regio Kop van Noord-Holland en Texel.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: