DHA-A leader
DHA-A leader

Prolongatie titel Jan/Wendy Karsten, Jan Wallet

Prolongatie titel Jan/Wendy Karsten, Jan Wallet.Den Helder – Bij jeu de boulesverenging Entre Nous is zaterdag om het Helders Kampioenschap Triplette gespeeld. Alle topspelers deden mee. Het trio bestaande uit Jan Wallet en Jan en Wendy Karsten wist hun titel te prolongeren.

De teams werden door loting verdeeld over vier poules. De latere winnaars kregen in de finale Alonzo Karsten, Erno Kuyp en Willem Kooistra tegenover zicht. Beide teams waren tot dan ongeslagen, dus het kon een interessante finale worden.

In het begin was het team Karsten/Wallet geen schim van de eerdere wedstrijden die met overmacht werden gewonnen. Hiervan profiteerde het team Karsten/Kuyp/Kooistra ten volle en ze liepen uit naar een voorsprong van 10-0 en bij 11-1 leek de partij gespeeld. Daarna kantelde de partij echter en het team Karsten/Wallet kwam terug in de wedstrijd en liep gestaag in. Na een uur spelen was het zelfs 11-11. Beide teams konden uit.

Met in totaal zes boules te spelen resulteerde deze finale in een ongekend spannend slot. Het werd uiteindelijk 13-11.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: