DHA-A leader
DHA-A leader

Nieuwedieper wint 25.000 euro met kraslot

Nieuwedieper wint 25.000 euro met kraslot (foto: Primera Den Helder).Den Helder – Een 39-jarige man uit Den Helder heeft met een kraslot een geldprijs van 25.000 euro netto gewonnen. Met het geld wil hij “een nieuw bed” kopen. Het winnende kraslot is verkocht bij Primera aan de Keizerstraat 71. Morgen (vrijdag 10 april) wordt hier om 13:00 uur een taart aangesneden om het winnen van de prijs te vieren.

“Ja, ik koop weleens een kraslot, maar dat is af en toe. Ik had vorig jaar een December Kalender gekocht voor mijn moeder en ik dacht toen dat we daarmee 100.000 euro hadden gewonnen. Dat bleek niet zo te zijn en dat was toch wel een teleurstelling hoor!“. Het is ook de reden dat de winnaar af en toe een kraslot koopt, totdat dit kraslot hem geluk bracht. “Je bevat het echt niet. Het is bijna een extra jaarsalaris”, aldus de winnaar.

Op de vraag wat de man met de gewonnen geldprijs gaat doen: “Ik ga het delen met mijn moeder, maar zelf wil ik al heel lang een nieuw bed.” Het Spaarvarken Kraslot is populair en wordt sinds 2011 verkocht. Het spaarvarken is het symbool van het kapitaal dat een gemiddeld gezin in vroegere tijden bezat. Zo wordt in het zuidelijke deel van Duitsland nog steeds het spaarvarken cadeau gedaan met Oud en Nieuw. Ook een pasgeboren baby ontvangt een spaarvarkentje voor een lang, gelukkig en rijk leven.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

2 reacties

  1. Esther Mondeel-Pool

    Gefeliciteerd hoor! Wij vroegen ons al af of er echt een prijs valt op krasloten en zie hier .

Reageren is niet meer mogelijk.