DHA-A leader
DHA-A leader

ZV Noordkop Minipolo Toernooi met alleen maar winnaars

ZV Noordkop Minipolo Toernooi met alleen maar winnaars (aangeleverde foto).Den Helder – Het jaarlijkse ZV Noordkop Minipolo Toernooi, gesponsord door Grando Keukens & Bad Den Helder in zwembad Heersdiep, telde dit jaar alleen maar winnaars. Bij minipolo gaat het er namelijk niet om wie er wint, maar dat de beginselen van het waterpolo op een speelse manier door middel van onderlinge wedstrijdjes wordt geleerd.

Het samenspel is het belangrijkste van het minipolo en dat alle teams zoveel mogelijk doelpunten kunnen maken. Ze kunnen beter met 100-99 verliezen of winnen. Er werd in twee leeftijdscategorie√ęn gestreden, de 6/7-jarigen en de 8/9-jarigen, hier werd met volle overgave gespeeld om elke bal.

Het jongste team van ZV Noordkop met Emma Marsman, Moise Bot, Thomas Kamps en Esther van Ewijk blijft overspelen totdat iedereen de bal heeft gehad. Pas daarna wordt er op doel geschoten. Het fanatisme bij de allerjongsten zit er al vroeg in, verbeten koppies en elkaar luid toe coachend. Fantastisch om te zien als toeschouwer en de coaches Karin Hogendorp en Dylan van der Reep zagen alles aan met een grote glimlach.

ZV Noordkop Minipolo Toernooi met alleen maar winnaars (aangeleverde foto).ZV Noordkop Minipolo Toernooi met alleen maar winnaars (aangeleverde foto).Ingespeeld
Het oudste team van ZV Noordkop met Faye Krigee, Max de Haan, Dzezly Eefting, Irene van Drimmelen, Renske Bisdonk, Amber Broekhuizen, Lieke van Hanegem Hannah Gode speelt al langer waterpolo en speelden eveneens goed over en wisten het doel vaak te vinden, je kon hier goed zien dat ze al op elkaar ingespeeld zijn. De coaches Nick Deckers en Britney van de Spoel haalden aan het eind van het toernooi ook nog een nat pak.

Dit jaar was er ook zeilschieten voor de jeugd, om te leren hoe zij in een gat in een doek in het doel moeten schieten. Dit werd met veel gejuich ook goed ontvangen. Na afloop zijn alle deelnemende verenigingen en ZV Noordkop op de groepsfoto geweest en kregen ze een mooie gouden medaille uitgereikt als aandenken.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: