DHA-A leader
DHA-A leader

Expo en kinderactiviteiten in Paviljoen van Toen

In het Paviljoen van Toen (onderdeel van Stichting Vrijwaard) is tot eind augustus 2015 de expositie Visserij in Den Helder te zien (foto: Stichting Vrijwaard).Den Helder – In het Paviljoen van Toen (onderdeel van Stichting Vrijwaard) is tot eind augustus 2015 de expositie Visserij in Den Helder te zien. Het paviljoen is een combinatie van een theehuis en herinneringsmuseum met wisselende thema’s.

Om jong en oud te trekken zijn er spullen uit de oude tijd te zien, waaronder grote waadlaarzen, een nagebouwde vissersboet en vele historische foto’s. Er draait een film over een week op de kotter en er staan modellen van viskotters. Mandala-tekeningen en moderne kunst met als thema visserij hebben ook een plekje gekregen.

De expositie is gratis te bezoeken op werkdagen van 9.30 tot 16.30 uur en in het weekend van 12.00 tot 16.30 uur.

Activiteiten
Tevens staan er in het Paviljoen van Toen diverse activiteiten gepland. Donderdag 4 juni is het opa en oma dag. Kinderen zijn op zaterdag 30 mei tussen 10.00 en 12.00 uur van harte welkom om iets moois te knutselen. De kosten zijn 3 euro inclusief limonade. Kind kunnen worden opgegeven bij het team Actief in de Wijk, via m.deboer@vrijwaard.nl.

Op woensdag 24 juni is er een workshop aardbeienjam maken voor kinderen. In een kleine groep leer je hoe je met aardbeien overheerlijke jam kunt maken. De eerste workshop vindt plaats van 13.30 tot 14.30 en de tweede workshop van 15.00 – 16.00 uur. De kosten voor deze workshop zijn €3,- per kind inclusief limonade met wat lekkers. Opgeven bij het team Actief in de Wijk.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: