DHA-A leader
DHA-A leader

Vervolg voor biotopenproject Lyceum aan Zee

Vervolg voor biotopenproject Lyceum aan Zee (foto: De Helderse Vallei).Den Helder – Na de succesvolle samenwerking in 2014, vervolgen Lyceum aan Zee en De Helderse Vallei het Biotopenproject in 2015.

Gedurende zes weken werken leerlingen van de klassen 1A en 1B van het Lyceum aan Zee uit Den Helder aan een natuuronderzoek in één van de biotopen: bos, strand, moeras of duin. De leerlingen werken in deze periode bij De Helderse Vallei en worden bij hun veldwerkonderzoek ondersteund door vrijwilligers van Landschap Noord-Holland. Tijdens het project leren leerlingen wat een ‘biotoop’ is, maar vooral ook welke bijzondere biotopen er in en om Den Helder te vinden zijn. De leerlingen voeren, verdeeld in werkgroepjes, elk een eigen onderzoek uit.

Het project start op 13 mei en eindigt op 17 juni met een presentatie van de uitkomsten van de onderzoeken van de leerlingen aan ouders, leerkrachten en belangstellenden. Zo wordt in één opzicht de diversiteit van Den Helder en omgeving goed duidelijk! Dit project wordt uitgevoerd in het kader van ‘Community College Scholen aan Zee’.

Kijk voor meer informatie over De Helderse Vallei op www.deheldersevallei.nl. De Helderse Vallei is te vinden bij de parkeerplaats Donkere Duinen in Den Helder.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: