DHA-A leader
DHA-A leader

Aantal WW-uitkeringen blijft dalen

Aantal WW-uitkeringen blijft dalen, ook in Den Helder.Den Helder – In de arbeidsmarktregio Noord-Holland Noord is in mei het aantal lopende WW-uitkeringen verder gedaald met 2,2 procent. Dat betekent dat er in totaal 626 WW-uitkeringen minder werden uitgekeerd dan een maand eerder. In Den Helder is de daling 1,8 procent, landelijk was de daling in mei 2,5 procent.

In januari 2015 nam het aantal WW-uitkeringen nog toe door het aflopen van contracten in december, maar sinds februari ziet UWV het aantal WW-uitkeringen gestaag dalen. “Inmiddels is het aantal WW-uitkeringen met -5,1% (1.484 uitkeringen) gedaald ten opzichte van een jaar geleden. Landelijk was de afname -4,4%.”

Den Helder telde in mei 1.019 mensen met een WW-uitkering. Ten opzichte van mei 2014 zijn dat er 96 minder. De meeste inwoners met een WW-uitkering zijn in de leeftijd van 27 tot 50 jaar. De daling in Schagen was de afgelopen maand 1,2 procent, in Hollands Kroon 4,6 procent en op Texel 9,1 procent.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

2 reacties

  1. Hijneken

    Het aantal WW-uitkeringen daalt, dat is navenant het aantal bijstandsuitkeringen dat stijgt.

Reageren is niet meer mogelijk.